Νιόπλιας: «Στόχος είναι να παίρνουμε τα αποτελέσματα – Είναι δύσκολη στιγμή» (vid)

Ο νέος προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Νιόπλιας, παραδέχτηκε ότι κανείς δεν φανταζόταν πως θα έφτανε η ομάδα στο σημείο να παλεύει για παραμονή, αλλά εξέφρασε την πίστη του για σωτηρία.

Το μεσημέρι της Τρίτης (9/3) η ΠΑΕ ΟΦΗ παρουσίασε τον νέο της προπονητή, Νίκο Νιόπλια, ο οποίος επεσήμανε πως τα περιθώρια έχουν στενέψει, πως χρειάζονται βαθμοί και πως όλα κρίνονται από τα αποτελέσματα. Δήλωσε ότι ουδείς φανταζόταν πως θα έφτανε η στιγμή να γίνεται λόγος για παραμονή της ομάδας και εξέφρασε την πίστη του πως θα κατακτηθεί η σωτηρία στο τέλος.

Πώς νιώθετε που αναλαμβάνετε δεύτερη αποστολή αυτοκτονίας μέσα σε λίγα χρόνια;

«Είναι δύσκολη στιγμή, αλλά δεν είμαι και παιδάκι. Είμαι σε ένα γνωστό περιβάλλον. Αυτό σου δίνει άνεση, αλλά ποτέ στην καριέρα μου δεν ήταν εύκολα για εμένα. Πάντα με την αυτοπεποίθηση που είχα κατάφερα ό,τι μπορούσα. Ξέρουμε πως όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα. Στόχος είναι να παίρνουμε τα αποτελέσματα, λίγο – πολύ όλοι ξεκινούν με την ίδια βαθμολογία. Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ χαμηλά. Χρειάζεται σωστή διαχείριση, η καλύτερη συνεργασία όλων μας. Γιατί εγώ μόνος μου δεν μπορώ να την σώσω. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι δύσκολο».

Ο Γιώργος Σίμος σε αρκετά παιχνίδια έκανε εναλλαγές στους τερματοφύλακες. Μια θέση που φέτος ο ΟΦΗ πονάει. Έχετε σκοπό να διατηρήσετε το rotation ανάμεσα τους ή ένας από τους Σωτηρίου, Βάτερμαν έχει το προβάδισμα να μείνει βασικός μέχρι το τέλος;

«Γνωρίζω πολύ καλά την ομάδα, κατέβηκα από τον όροφο στο ισόγειο. Επειδή η θέση είναι λίγο δύσκολη, θα πρέπει να χτίσουμε αυτοπεποίθηση σε κάποιον από αυτούς».

Έχοντας θέση ευθύνης στο ποδοσφαιρικό τμήμα, για ποιο λόγο δεν προχωρήσατε πολύ νωρίτερα σε αλλαγές βλέποντας τον αγωνιστικό κατήφορο της ομάδας; Πραγματικά ως Νίκος Νιόπλιας, με τη βαρύτητα του ονόματός σας, πως αντέχατε αυτή την εικόνα του ΟΦΗ;

«Για να μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Η θέση μου δεν είναι να παίρνω αποφάσεις. Δεν είναι δική μου δουλειά, φυσικά στενοχωριόμαστε όλοι και στενοχωρηθήκαμε ακόμα πιο πολύ όταν έφυγε ο προπονητής μας και θα θέλαμε να είναι εδώ ο Γιώργος αλλά όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Πρέπει τώρα να ισχύσει το επαγγελματικό κομμάτι, να αφήσουμε στην άκρη το συναίσθημα, γιατί τότε μπορεί να παρθούν λανθασμένες αποφάσεις».

Που πιστεύετε ότι οφείλεται η φετινή πορεία του ΟΦΗ; Είναι θέμα ψυχολογίας ή και σχεδιασμού με κάποιους παίκτες που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα;

«Δεν είναι ώρα να κάνουμε απολογισμό, δεν ήρθα να απολογηθώ. Αυτό θα το κάνουμε στο τέλος της σεζόν. Φυσικά και εγώ έχω σκέψεις και ερωτηματικά αλλά ήρθα για να κοιτάξω τα οκτώ επόμενα παιχνίδια».

Θεωρείτε πιο δύσκολη την τωρινή σας αποστολή ή την προηγούμενη φορά που αναλάβατε την ομάδα στη Γ Εθνική με – 17 βαθμούς και πετύχατε στο τέλος τον στόχο της ανόδου;

«Είναι το ίδιο δύσκολο. Τότε μπορούσα να χάσω περισσότερα γιατί είχα γυρίσει από τον Ατρόμητο που είχαμε βγει Ευρώπη, ενώ τώρα είμαι κοντά στην ομάδα, μου είναι πιο εύκολο να πω το ναι. Όταν είχα μιλήσει τότε δεν είχα πει γρήγορα το “ναι” γιατί είχα κάποιους ενδοιασμούς και το είπα γιατί πίστεψα».

Έχετε διακρίνει κενά στο ρόστερ της ομάδας, που θα έπρεπε να έχουν καλυφθεί; Αν ισχύει αυτό, πως σκοπεύετε να τα καλύψετε αγωνιστικά;

«Σίγουρα θα προσπαθήσω με τον τρόπο που γνωρίζω για το παιχνίδι, φυσικά και πρέπει να αλλάξουμε κάτι, φυσικά πρέπει να ανυψωθεί το ηθικό των παικτών μας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα την Κυριακή, θα είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Τώρα από εδώ και πέρα δεν έχει το “παίξαμε καλά”, τα περιθώρια έχουν στενέψει και πρέπει να παίρνουμε βαθμούς».

Φανταζόσασταν στην αρχή της χρονιάς ότι θα έφτανε η στιγμή που θα γινόταν κουβέντα για παραμονή στην κατηγορία; Ο μεταγραφικός σχεδιασμός πόσο ρόλο έπαιξε στο να φτάσει η ομάδα σε αυτήν την κατάσταση;

«Κανένας δεν περίμενε πως θα φτάναμε εδώ. Και οι αντίπαλοι μας, όλοι θεωρούν ότι είμαστε καλή ομάδα. Αλλά δεν θέλει πολύ. Το 2000 παίξαμε Ευρώπη και την επομένη μπαράζ στην Ρόδο. Δεν θέλει και πολύ να χαλάσει κάτι. Σίγουρα χάσαμε πολλούς σημαντικούς παίκτες που είχαμε στηριχθεί όπως οι Βαζ, Ναμπί, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέντο. Πάλι είχαμε παίκτες που ήρθαν, όμως το υλικό μας δεν είναι για να παίζει τόσο χάλια».

Βλέπουμε ότι η ομάδα παίζει στα παιχνίδια της χωρίς ένταση. Δέχεται εύκολα και αδικαιολόγητα γκολ και μάλιστα με συνεχή και επαναλαμβανόμενα λάθη χάνονται πολλές προσωπικές μονομαχίες και υπάρχουν και αρκετοί τραυματισμοί. Που το αποδίδετε αυτό;

«Είμαι δύο μέρες εδώ. Σίγουρα σε αρκετά παιχνίδια ήμασταν αρκετά ράθυμοι όμως μας επηρέασε πολύ το γεγονός ότι παίζαμε καλά και δεν παίρναμε αποτελέσματα. Πρέπει να το αλλάξουμε, πρέπει να φτιάξουμε ένα γκρουπ και πρέπει να βγάλουμε μεγαλύτερο χαρακτήρα».

Η ομάδα μοιάζει να είναι μια ταχύτητα πίσω από τους αντιπάλους της. Σκοπεύετε να δουλέψετε τη φυσική κατάσταση ενόψει πλέι άουτ; Επίσης, θα δώσετε βάρος στις στημένες φάσεις, όπου φαίνεται να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα;

«Μια ομάδα δουλεύει καθημερινά στη φυσική κατάσταση, η οποία δουλεύεται και το καλοκαίρι, αλλά φέτος δεν υπήρχε χρόνος. Φυσικά πρέπει να έχεις μια ένταση και έναν τρόπο στην προπόνηση. Είναι κομμάτι της προπονητικής, φυσικά πρέπει να βελτιώσεις τις στατικές φάσεις αλλά δεν είναι τόσο μεγάλος ο χρόνος».

Το βάρος πού θα πέσει; Στην ψυχολογία ή στο αγωνιστικό; Βλέπετε διαφορές στην τωρινή ομάδα από την τελευταία φορά που συμμετείχατε ως παίκτης στα μπαράζ της Ρόδου;

«Εμένα δεν με ένοιαζε τίποτα ως παίκτης. Και αυτό παίζει ρόλο, η ψυχολογία. Έχουμε τώρα τον Ντε Γκουζμάν, τον Βάτερμαν, τον Καστάνιος, τον Γιαννούλη, δεν έχουμε μικρά παιδιά. Πρέπει να το ξεπερνάς μόνος σου αλλιώς δεν μπορείς να είσαι σε αυτό το επάγγελμα. Γιατί ασχολούμαστε με αυτό το άθλημα; Γιατί είναι για τους δυνατούς και έτσι πρέπει να μαθαίνουμε».

Πόσες είναι οι πιθανότητες που δίνετε για την παραμονή της ομάδας;

«Αν ξεκινούσαμε το καλοκαίρι τι θα λέγαμε; Ότι πάμε να παλέψουμε για την σωτηρία; Το πιο σπουδαίο είναι να καταλαβαίνουμε τις στιγμές και τι πρέπει να κάνουμε τώρα. Και τώρα είναι διαφορετικά με πριν από δύο τρεις μήνες».

Στην πλειοψηφία των αγώνων μέχρι σήμερα, η ομάδα αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Από τη μία η προβληματική αμυντική λειτουργία και από την άλλη η μεσοεπιθετική γραμμή και ειδικότερα στην εκτέλεση. Εν μέσω πλέι-άουτ και στο λίγο χρόνο που θα είναι διαθέσιμος, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

«Αν δεν υπήρχαν περιθώρια βελτίωσης θα λέγαμε να κλείσουμε το μαγαζί. Αν ήταν όλα ωραία αγωνιστικά, προσπαθούμε να βρούμε τι θέλουμε να βελτιώσουμε. Άλλες σκέψεις το καλοκαίρι, άλλες τώρα. Ξαναλέω εστιάζουμε τα παιχνίδια που απομένουν».

Τον Ιούλιο του 2019 αποδεχτήκατε την πρόταση επιστροφής στον ΟΦΗ, ως συντονιστής ποδοσφαίρου, σε ένα διαφορετικό ρόλο ως στέλεχος στις ανώτερες βαθμίδες της ομάδας. Τώρα επιστρέφετε στον πάγκο. Αν και πρόωρο, αυτό σας δημιουργεί κάποιες σκέψεις με πιο μακροχρόνιο ορίζοντα; Με δεδομένο ότι και η πορεία σας ως προπονητής είναι πολύ σημαντική και πρόσφατη.

«Η τελευταία ομάδα που προπόνησα ήταν ο ΟΦΗ. Θα μπορούσα να δουλεύω και να έχω ένα καλό εισόδημα, υπήρξαν προτάσεις. Δεν το ήθελα, κάποια στιγμή κουράζεσαι, υπάρχουν πίκρες. Αυτός ο ρόλος που είχα, ήθελα να είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Τώρα γνωρίζω πράγματα, διαβάζω πράγματα, ψάχνομαι για το ποδόσφαιρο, θέλω να έχω ρόλο για το ποδόσφαιρο και είναι τέτοιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το επάγγελμα προπονητής στην Ελλάδα είναι ποδοσφαιρικό ανέκδοτο».

Οι παίκτες πιστεύουν την σωτηρία; Φαντάζομαι ότι μπορεί η απάντηση να φαίνεται αυτονόητη, αλλά η συμπεριφορά και τα πρόσωπα των παικτών στον αγώνα άλλα ομολογούν. Μπορεί αυτό να αλλάξει και πως;

«Θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε με δουλειά, με ψυχολογικό κομμάτι ο καθένας να δώσει ό,τι μπορεί παραπάνω. Όλοι να είμαστε ενωμένοι. Έτσι και αλλιώς στην ομάδα που αγαπώ και λατρεύω πάντα εγώ τα ακούω. Ας τα ακούσω μια ακόμα μια φορά».

ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ»

Το παρών στην παρουσίαση έδωσε και ο α’ αντιπρόεδρος του ΟΦΗ, Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε:

«Ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος, κοντά 40 χρόνια, είναι άνθρωπος της ομάδας στις καλές και τις κακές στιγμές είναι ένας άνθρωπος με τον απόλυτο σεβασμό από όλους μας και από τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο για εκείνον, είναι αυτός εδώ όπως και εμείς για να βοηθήσουμε την ομάδα. Είναι μια υποθετική ερώτηση για το αν αργήσαμε ή όχι να αλλάξουμε προπονητή. Εμείς στηρίζουμε τους ανθρώπους, προσπαθούμε μέσα από την θετική μας σκέψη να βοηθάμε είτε τον προπονητή, είτε τους παίκτες που δουλεύουν για την ομάδα. Εκ του αποτελέσματος η κατάλληλη στιγμή ήταν το Σάββατο και μετά η διαδικασία ήταν άμεση χωρίς δεύτερη σκέψη. Καταλαβαίνουν όλοι και πάνω από όλα οι ποδοσφαιριστές, ότι η ψυχολογία τους είτε είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα είτε θετικό πρέπει να κοιτάνε την επόμενη ημέρα.

Στην φετινή χρονιά υπάρχουν χιλιάδες αν. Αποδεχθήκαμε την κατάσταση μετά την Λάρισα, κοινή απόφαση όλων μας και χωρίς δεύτερη σκέψη ήταν ο Νιόπλιας και συνεχίζουμε θετικά στην επόμενη μέρα. Καταλαβαίνουν όλοι και πάνω από όλα οι ποδοσφαιριστές, ότι η ψυχολογία τους είτε είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα είτε θετικό πρέπει να κοιτάνε την επόμενη ημέρα.

Η απόφαση για Νιόπλια δεν ήταν απόφαση της στιγμής και η απόφαση είχε παρθεί πριν δύο χρόνια όταν μπήκε στο τιμ. Είναι πολύ μικρό το διάστημα μέχρι τον Μάη και είναι δύσκολο για κάθε προπονητή να μοντάρει την ομάδα και θεωρήσαμε πως το σωστό είναι να βρεθεί η λύση μέσα από την ομάδα.

Έχουμε καλούς παίκτες, είχαμε κάποιες ατυχίες αλλά το βασικό είναι να πιστέψουν οι παίκτες και να παίξουν χωρίς φόβο αλλά με αυτοπεποίθηση. Να βοηθήσουμε τα παιδιά που σίγα σιγά επιστρέφουν και νομίζω πως ο διακόπτης των παικτών στο ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ εύκολος. Μόλις ανέβει, το ποδοσφαιρικό είναι εύκολο.

Σίγουρα θα γίνει μια τέτοια συζήτηση στο τέλος της χρονιάς και θα μιλήσουμε μόνο για αυτά τα θέματα. Προς Θεού δεν προσπαθώ να αποφύγω κάτι. Ο σχεδιασμός εξαρχής ήταν να μπει στην ομάδα ένας επιθετικός. Από εκεί και πέρα, εκείνη την περίοδο, υπήρχαν αρκετοί που επέστρεψαν θεωρήσαμε πως δεν υπήρχε λόγος να γίνει άλλη κίνηση. Αυτήν την στιγμή έχουμε 31 συμβόλαια και θεωρούμε πως η ομάδα μας είναι καλά, έχει την ποιότητα το είπα και πριν, η βάση υπάρχει από πέρυσι.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο θετική σκέψη. Θέλουμε να γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι, κοιτάμε τη θετική πλευρά. Δεν γίνεται σκεφτόμαστε άλλα πράγματα. Πιστεύουμε ότι θα βγούμε από αυτή την κατάσταση. Χρειάζεται θετική ενέργεια. Ο κάθε ένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, να κάνει την κριτική του, όλα οκ, όμως εμείς πρέπει να μείνουμε στον στόχο μας. Όποιος θέλει να βοηθήσει και να στηρίξει αυτό το κομμάτι καλώς. Όποιος θέλει την αρνητική σκέψη, εμείς θα απέχουμε.

Κάποια πράγματα έχουν μείνει πίσω λόγω της πανδημίας αλλά το κύριο πρότζεκτ με έργα σε ΒΑΚ και Γεντί Κουλέ προχωράει κανονικά για ότι έχει να κάνει με εργασίες, δεν σταματάμε. Το πρότζεκτ προχωράει και δεν θυσιάζεται στο βωμό της μάχης για τη σωτηρία.

Δυστυχώς τα περισσότερα παιδιά από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τώρα, έχουν πάει σερί. Παίζουν συνέχεια, δεν έχουν ξεκουραστεί, έχουν παίξει 60-70 παιχνίδια χωρίς διακοπή. Θεωρώ ότι οι μυϊκοί τραυματισμοί είναι φυσιολογικό και υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Ο κ.Φυργάδης υπήρχε στην ομάδα ως εξωτερικός συνεργάτης, υπήρξαν αλλαγές στο ιατρικό επιτελείο και λόγω συνθηκών είναι και επίσημα συνεργάτης της ομάδας.

Η κριτική είναι ένα κομμάτι του ποδοσφαίρου που δεν θα αλλάξει. Πάντα θα υπάρχει η καλή, η κακή κριτική. Εμείς προσωπικά την διαχειριζόμαστε, ναι να ακούσουμε, να δεχτούμε και να μετατρέψουμε το αρνητικό σε θετικό. Δεν είναι όλα εύκολα στρωμένα με ροδοπέταλα. Έχει να κάνει με αυτό το κομμάτι, να είσαι δυνατός ψυχολογικά».

°
___
______
 • Low Temp. ___°
 • High Temp. ___°
___
______
January 22nd 2022, Saturday
°
   ___
 • TEMPERATURE
  ° | °
 • HUMIDITY
  %
 • WIND
  m/s
 • CLOUDINESS
  %
 • SUNRISE
 • SUNSET
 • SUN 23
  ° | °
  Cloudiness
  %
  Humidity
  %
 • MON 24
  ° | °
  Cloudiness
  %
  Humidity
  %
 • TUE 25
  ° | °
  Cloudiness
  %
  Humidity
  %
 • WED 26
  ° | °
  Cloudiness
  %
  Humidity
  %
 • THU 27
  ° | °
  Cloudiness
  %
  Humidity
  %
 • FRI 28
  ° | °
  Cloudiness
  %
  Humidity
  %

I want to find the weather for in .

Loading...