Ερευνα

H Αθηνά Λινού είπε ότι ο πρόεδρος της αρνήθηκε πως ζήτησε να ερευνηθούν από ανεξάρτητη εταιρεία οι καταγγελίες Πολάκη εις βάρος της. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισαν ότι δεν έχουν λεφτά για να πληρώσουν εταιρεία αλλά η έρευνα θα γίνει. Κι ο Σφακιανός πληκτρολόγησε «δουλευόμαστε ψιλό γαζί» – αφού κάρφωσε τον αρχηγό, σημειώνοντας πως είτε δεν ξέρει τι του γίνεται, είτε προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Γιατί ψιλό; Το δούλεμα που πέφτει στους κόλπους του κόμματος είναι χοντρό καιρό τώρα.

Δικαιολογία

Διαπίστωσε αρκετά προβλήματα «ηθικού και πολιτικού χαρακτήρα» στη δήλωση της Λάλη η Θεοδώρα Τζάκρη. Οπως για παράδειγμα ότι «γίνεται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία από κάποιον/α/ους τρίτους. Αφού έτσι κι αλλιώς θα την έπαιρνε την έδρα η Ζωρζέτα, μάλλον χάρη σας κάνω που την καταλαμβάνω εγώ». Σε ελεύθερη απόδοση από τα συριζαϊκά: οι πιστοί στη νέα ηγεσία δεν εμπιστεύονται ούτε αυτούς που έχουν παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχειλίζει η συντροφικότητα απ’ την Κουμουνδούρου.

Γροιλανδία

«Εκλέγομαι βουλευτής της περιοχής από το 2007, κατοικώ στην περιοχή αυτή από το 2007, σας διαβεβαιώ ότι όση σχέση είχαν αυτοί οι διαμαρτυρόμενοι με την περιοχή έχω εγώ με τη Γροιλανδία», αποφάνθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης για όσους διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης προχθές στην Πεντέλη. Μπορεί να έχει δίκιο. Ωστόσο, στην πολιτική ισχύει ένα αξίωμα του μάρκετινγκ: για κάθε πελάτη που παραπονιέται, πενήντα φεύγουν χωρίς να εκφράσουν τα παράπονά τους.

Αποπομπή

Η ευρωομάδα της ΝΔ, της οποίας ηγείται η Ελίζα Βόζεμπεργκ, αιτήθηκε την αποπομπή του συριζαίου ευρωβουλευτή για την οποία φωνάζουν Πειραιώς και κυβέρνηση επειδή «είναι αδιανόητο να εκπροσωπείται η χώρα μας από έναν τέτοιο ευρωβουλευτή, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκει». Οι κακές γλώσσες, βέβαια, δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός πως οι γαλάζιοι Βρυξελλών άργησαν λίγο να υπηρετήσουν την κομματική γραμμή. Οι χειρότερες ανάμεσά τους, πάλι, αναρωτήθηκαν μήπως αυτή η νεοδημοκρατική ευρωομάδα αποδειχθεί χειρότερη απ’ την προηγούμενη.