Αδικίες

Ας εστιάσουμε στον ΠΑΟΚ. Και την πρώτη αγωνιστική του Europa League. Oχι μόνο στο αποτέλεσμα, αλλά στα δεδομένα που τείνουν να διαμορφωθούν, έτσι ώστε να προσεγγίσουμε καλύτερα το όλο πακέτο των νέων διοργανώσεων.

Είναι ή όχι άδικο μια ομάδα να δίνει σχεδόν τυχαία τέσσερα εντός και τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια; Πώς διασφαλίζεται πως όλοι θα αγωνιστούν με ισχυρούς ή ανίσχυρους με τις ίδιες συνθήκες; Πάει να πει αυτό, ότι ο ΠΑΟΚ έδωσε μεν τη μάχη του εκτός έδρας με την πανίσχυρη και «ακριβή» Γαλατάσαραϊ, άλλοι όμως θα τη βρουν είτε στο σπίτι τους είτε δεν θα τη συναντήσουν καθόλου! Πολύ απλά θα τους προκύψει χαμηλότερο εμπόδιο στον δρόμο για την καλύτερη δυνατή συγκομιδή. Και βέβαια είναι άλλο να παίζεις με τη Λουντογκόρετς ή τη Μίντιλαντ και διαφορετικό να παλεύεις με την Τότεναμ ή την Αϊντραχτ. Αυτό που δημιουργήθηκε μοιάζει ολότελα άδικο για ορισμένες ομάδες γιατί ξεκάθαρα καταλύεται κάθε έννοια του «όλοι με όλους» ή «ματς μέσα και έξω» και βέβαια δεν μπορείς να υποστηρίξεις πως υπάρχει ανταγωνισμός σύμφωνα με την έννοια του αθλητισμού και με βάση όσα υπαγορεύει η λογική. Μια… σαλάτα και σε όποιον του αρέσει ή όποιον βολεύει.

Οσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ μοιάζει διαφορετικός σε σύγκριση με την περασμένη περίοδο και αυτό φάνηκε σε ένα παιχνίδι που χρειαζόταν υπερβάσεις. Ο Κοτάρσκι είναι εξαιρετικά αξιόπιστος κάτω από τα δοκάρια, ο Οζντόεφ εφέτος ίσως ανεβαίνει λιγότερο στην επίθεση και θα συνδράμει παραπάνω στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ ο Καμαρά πρέπει να τρέχει γιατί έτσι υπαγορεύει το στυλ του Λουτσέσκου ότι πρέπει να συμβαίνει με τα αμυντικά χαφ. Οσο για την επίθεση, ας είμαστε ακόμη

επιφυλακτικοί. Ο Τσάλοφ δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και να απειλήσει μολονότι μπήκε σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή και ο Κωνσταντέλιας οφείλει να λύνει ευκολότερα τον γρίφο του γκολ όταν του παρουσιάζεται η ευκαιρία. Ο πιτσιρικάς μέσα από τέτοια απαιτητικά ματς πρέπει να μεγαλώσει και να εξελιχθεί. Στο τετ-α-τετ είδε τον αντίπαλο «άσο» να τον σταματά και να αποτυγχάνει στην τελική προσπάθεια, αργότερα η πάσα του δεν ήταν πάσα παίκτη με το ταλέντο του νεαρού άσου και πάλι καλά που ήρθε το γκολ. Οπως και να έχει, ο Κωνσταντέλιας έμεινε στον Δικέφαλο για να πάρει ευκαιρίες και να αυξήσει τις μετοχές του. Στο χέρι του είναι οι προσδοκίες να επιβεβαιωθούν και να γίνει παραπάνω ουσιαστικός.