Καθησυχάζει ΥΠΑΝ και Σχολική Εφορεία Λάρνακας για Λύκειο Βεργίνας. «Δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις»

Έργα συντήρησης και αποκατάστασης στο κτίριο του Λυκείου Βεργίνας στη Λάρνακα – Καθησυχάσει ΥΠΑΝ και Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Λάρνακας – «Η αποκάλυψη των «οπλισμών» του κτηρίου αποτελούν απαραίτητο ενδιάμεσο στάδιο των εργασιών»

Περί λανθασμένων εντυπώσεων των φωτογραφιών από το Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα, που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Ανδρέα Πασσιουρτίδη, κάνει λόγο τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας, Γιάννα Νικολάου.

 Απαράδεκτες εικόνες φθοράς στο Λύκειο Βεργίνας (pics)

Οι εργασίες συντήρησης του κτιρίου έχουν αρχίσει από το 2019, όπως ανέφερε στη Cyprus Time, η κυρία Νικολάου ενώ σημείωσε ότι ξεκίνησαν ξανά την άνοιξη του 2024. Μάλιστα, πρόσθεσε, όταν ανέλαβε την Προεδρία της Σχολικής Εφορείας έκανε επί τόπια επιθεώρηση του χώρου. «Τον Αύγουστο αφαιρέθηκαν από συνεργείο «σαθρά» υλικά που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες έτσι ώστε όντως να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών. Δεν υπάρχει θέμα στατικότητας του σχολείου και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα».

Το ίδιο αναφέρει και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) σε ανακοίνωση του λέγοντας ότι τα «σαθρά» υλικά που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες αφαιρέθηκαν από συνεργείο, μετά από οδηγίες της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λάρνακας, σε συνεννόηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του ΥΠΑΝ. «Η αφαίρεση των «σαθρών» και η αποκάλυψη των «οπλισμών» του κτηρίου αποτελούν απαραίτητο ενδιάμεσο στάδιο των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης», σημειώνει.

Καταλήγοντας υπογραφμμίζει ότι δημοσιεύματα που δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις, και φωτογραφίες που απεικονίζουν αποσπασματικά την πορεία ενός έργου αναγκαίου τόσο για την ασφάλεια των μαθητών, των μαθητριών και των εκπαιδευτικών μας όσο και για τη γενική βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και μάθησης, δεν συνεισφέρουν στη διασφάλιση του καλώς νοούμενου συμφέροντος της εκπαίδευσης στον τόπο μας,