Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού | Happy World Tourism Day

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΞΕΕ), εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

 

«Ο τουρισμός και η ειρήνη είναι έννοιες αλληλένδετες! Η επιδίωξη της ειρήνης μέσω του τουρισμού είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς τα ταξίδια και η πολιτιστική ανταλλαγή έχουν τη δύναμη να γεφυρώνουν πολιτισμούς.

Στην εποχή μας, όπου οι παγκόσμιες προκλήσεις πολλαπλασιάζονται, ο ρόλος του τουρισμού στην ενίσχυση της κοινωνικής, πολιτισμικής και οικονομικής αλληλεπίδρασης καθίσταται πιο σημαντικός από ποτέ.

Ο τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την οικοδόμηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης μεταξύ των εθνών, προσφέροντας έναν χώρο για διάλογο και αλληλεπίδραση αντί για συγκρούσεις.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024 στοχεύει να διερευνήσει τη διασταύρωση του τουρισμού και της οικοδόμησης της ειρήνης, υπογραμμίζοντας πώς τα ταξίδια προσφέρουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες και να κατανοήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία.

Ο φετινός εορτασμός αναδεικνύει τη σημασία του τουρισμού ως εργαλείου για την ενίσχυση της παγκόσμιας συνεργασίας και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο έναν κόσμο όπου η ειρήνη και η κατανόηση αποτελούν το θεμέλιο λίθο των διακρατικών σχέσεων».

The post Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού | Happy World Tourism Day appeared first on etravelnews.gr.