Ο Πιερ Τζεντίλε το νέο τρίτο μέλος του ΟΗΕ για Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων

Διαδέχεται τον Πολ-Ενρί Αρνί που ολοκλήρωσε την αποστολή του στη ΔΕΑ τον Αύγουστο του 2023

Ο Πιερ Τζεντίλε ανέλαβε την Παρασκευή τα καθήκοντά του ως το νέο Τρίτο Μέλος του ΟΗΕ στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, καλωσόρισε την άφιξη του Πιερ Τζεντίλε, ο οποίος διαδέχεται τον Πολ-Ενρί Αρνί που ολοκλήρωσε την αποστολή του στη ΔΕΑ τον Αύγουστο του 2023.

Σημειώνεται ότι πριν αναλάβει καθήκοντα στα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο, ο κ. Τζεντίλε, Ελβετός υπήκοος, ήταν διευθυντής του Κοινωνικού Κέντρου για την Ένταξη των Προσφύγων (Social Center for the Integration of Refugees – CSIR) στη Λωζάνη. Έχει μεγάλη εμπειρία στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, μεταξύ άλλων, ως επικεφαλής του τμήματος Προστασίας της Κεντρικής Υπηρεσίας Εντοπισμού και ως υπεύθυνος του προγράμματος «Υγειονομική περίθαλψη σε κίνδυνο».

Αναφέρεται ότι καλωσορίζοντας τον κ. Τζεντίλε, ο κ. Στιούαρτ επαίνεσε το έργο της ΔΕΑ, το οποίο «αποτελεί έναν αποτελεσματικό μηχανισμό για τον εντοπισμό και την επιστροφή των λειψάνων των αγνοουμένων, που τερματίζει την αβεβαιότητα που επηρέαζε τις οικογένειες των αγνοουμένων για πολλά χρόνια και καταδεικνύει την καλή συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων».