ΠΑΣΥΔΥ: Άλυτα προβλήματα συνταξιούχων με τράπεζες και ασφαλιστικές

«Τα θέματα αυτά έχουν τεθεί ενώπιον των αρμοδίων Υπουργών και του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και ενώπιον της Βουλής»

Άλυτα παραμένουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι σε υπηρεσίες από τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κλάδος Σνταξιούχων της ΠΑΣΥΔΥ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την τρίτη ηλικία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τα δύο σοβαρότερα προβλήματα δυσμενούς διάκρισης σε βάρος των ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι υπόκεινται σε «δυσβάστακτα ασφάλιστρα» αυτοκινήτων από τις ασφαλιστικές εταιρείες και αντιμετωπίζουν την «άρνηση των τραπεζών να παρέχουν τις οποιεσδήποτε πιστωτικές διευκολύνσεις στους συνταξιούχους».

«Τα θέματα αυτά έχουν τεθεί ενώπιον των αρμοδίων Υπουργών και του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και ενώπιον της Βουλής. Ταυτόχρονα προωθούνται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω των ευρωπαϊκών οργανισμών στους οποίους μετέχει ως μέλος ο Κλάδος μας», αναφέρει η ανακοίνωση του Κλάδου Συνταξιούχων της ΠΑΣΥΔΥ, που διαβεβαιώνει ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.

Η ανακοίνωση καταλήγει χαιρετίζοντας «τη σθεναρή υποστήριξη του Προέδρου και των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τα δίκαια αυτά και άλλα αιτήματα των συνταξιούχων και ηλικιωμένων».