Πονοκέφαλος τα στημένα

Από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης το παιχνίδι στην Πόλη με τη Γαλατάσαραϊ, ήταν το πιο δύσκολο του ΠΑΟΚ ύστερα από αυτό του Ολντ Τράφορντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η εμφάνιση των πρωταθλητών Ελλάδας έδειξε ότι έχουν ελπίδες να προχωρήσουν στα νοκάουτ παιχνίδια αλλά θα πρέπει να λύσουν – άμεσα – το θέμα με τα στημένα καθώς όποτε η μπάλα παίρνει ύψος, αποτελεί κίνδυνο θάνατο μέσα στην περιοχή για τον ΠΑΟΚ, που δέχεται πολύ εύκολα το γκολ από τέτοιες συνθήκες και επίσης δέχεται πολλές φάσεις στο δεύτερο δοκάρι.

Καθοριστική βέβαια ήταν και η φάση στο φινάλε του πρώτου μέρους όπου ο τούρκος γκολκίπερ έβγαλε με σπουδαία απόκρουση το σουτ του Κωνσταντέλια και ο ΠΑΟΚ αντί να προηγηθεί βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

«Σε αυτό το επίπεδο όταν χάνεις ευκαιρίες να προηγηθείς, μετά έρχεται τεράστια πίεση από τον αντίπαλο, αυτές είναι λεπτομέρειες που πρέπει να μάθουμε για τη συνέχεια. Είναι και μια φάση πιο πριν με ένα οφσάιντ που δεν ήταν. Αν σκοράραμε ο αντίπαλος θα είχε πίεση μεγαλύτερη.

Εχω το αίσθημα της απογοήτευσης τώρα, θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει με θετικό αποτέλεσμα, ειδικά με τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος που είχαμε χώρους στην πλάτη του αντιπάλου. Δεχθήκαμε και δύο γκολ αφελή, το πρώτο και το τρίτο» αποφάνθηκε ο τεχνικός του Δικεφάλου Ραζβάν Λουτσέσκου που πλέον σκέφτεται το μεγάλο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Αρη.

Όσο για τις φάσεις που έβγαλε η Γαλατάσαραϊ, ο ρουμάνος τεχνικός εξήγησε: «Οι ευκαιρίες της Γαλατάσαραϊ προέρχονταν από την πίεση που έβαζαν από τα άκρα με μεγάλες μπάλες για να εκμεταλλευτούν την τεράστια ποιότητα του Οσιμέν. Δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ ΠΑΟΚ και Γαλατά και θα ήθελα να παίξουμε στην έδρα μας μπροστά στο κοινό μας που δημιουργεί τρομερή ατμόσφαιρα που θα ωθούσε εμάς περισσότερο». Η τουρκική αστυνομία θα επιστρέψει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα αντικείμενα τα οποία κατάσχεσε από τους φίλους του Δικεφάλου (μεταξύ των οποίων και πολλές ελληνικές σημαίες).