Commerzbank: συνομιλίες με την UniCredit

Η Commerzbank θα πραγματοποιήσει γύρο συνομιλιών με την UniCredit καθώς η ιταλική τράπεζα πιέζει για ντιλ, ανέφερε ο νέα επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας Μπετίνα Ορλόπ. Τα εποπτικά και διοικητικά συμβούλια της Commerzbank συμφώνησαν ομόφωνα να υποστηρίξουν τη στρατηγική της τράπεζας για διατήρηση της ανεξαρτησίας της. Η Commerzbank εισέρχεται στις συνομιλίες καθώς είναι υποχρεωμένη να το κάνει, αν και η διοίκηση της τράπεζας παραμένει αντίθετη στην εξαγορά της από την ιταλική τράπεζα, ανέφερε το Reuters.

Τρεις αποχωρήσεις

από την OpenAI

Η επικεφαλής τεχνολογίας Μίρα Μουράτι, ο αντιπρόεδρος τμήματος Ερευνας Μπάρετ Ζοφ και ο επικεφαλής ερευνών Μπομπ Μακγκριού ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την OpenAI. Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με έδρα το Σαν Φρανσίσκο διαπραγματεύεται έναν νέο γύρο χρηματοδότησης 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποτιμά την εταιρεία στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, υπό την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει εκ βάθρων την εταιρική της δομή. Παράλληλα σχεδιάζει να αναδιαρθρωθεί σε κερδοσκοπική και να δώσει μετοχικό μερίδιο στον διευθύνοντα σύμβουλο Σαμ Αλτμαν.

Στασιμότητα για

τη γερμανική οικονομία

Η γερμανική οικονομία έχει κολλήσει στη στασιμότητα καθώς μήνες αρνητικών ειδήσεων ρίχνουν την καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Την προειδοποίηση απηύθυνε η ING. Στην έρευνα αποτυπώνεται μια ζοφερή εικόνα των προκλήσεων της γερμανικής οικονομίας μετά την πέμπτη συνεχή μηνιαία πτώση του κύριου δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας, του Ifo Business Climate Index.

Μείωση επιτοκίων

και από την SNB

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης και άφησε ανοικτή την πόρτα για περισσότερες μειώσεις επιτοκίων καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί. Η SNB μείωσε το επιτόκιο πολιτικής της στο 1%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2023. Η περικοπή ήταν η τρίτη τέτοια μείωση φέτος, καθώς η κεντρική τράπεζα απέσυρε μέτρα που είχαν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Η απόφαση, ήταν η τελευταία στη 12ετή θητεία του προέδρου της SNB, Τόμας Τζόρνταν.