Για ακόμη μία χρονιά, μία ομάδα φιλόζωων συμμετείχε στον Μαραθώνιο «Penny Marathon», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 13 Ιουλίου, στην Αθήνα, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα δεινά των αδέσποτων ζώων και ανεπιθύμητων ζώων συντροφιάς, όπως γάτες και σκύλοι, και την ανάδειξη του έργου των εθελοντών που αγωνίζονται καθημερινά για την προστασία τους.
Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που η συμπάροικος Ελευθερία Προδρόμου (Eleftheria Prodromou), η οποία είχε την αρχική ιδέα του Μαραθωνίου, επικοινώνησε με τον «Νέο Κόσμο» το 2012, προτείνοντάς μας να καλύψουμε μια μικρή, ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία πλέον έχει εξελιχθεί σε ετήσια διοργάνωση.

Η αρχική της ιδέα ήταν να διανύσει τρέχοντας τη διαδρομή από την ιστορική πόλη του Μαραθώνα έως την Αθήνα, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη των Ελλήνων φίλων της που δραστηριοποιούνται στη διάσωση ζώων.
«Είχα ζήσει στην Ελλάδα, αλλά επέστρεψα στην Αυστραλία όταν βρήκα ένα κουτάβι σε έναν κάδο απορριμμάτων. Η δουλειά μου απαιτούσε πολλά ταξίδια, κάτι που δεν ήταν εφικτό με έναν σκύλο, γι’ αυτό παραιτήθηκα και γύρισα πίσω μαζί με την Άρτεμη», δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» η Ελευθερία.

«Ήθελα να συνεισφέρω με κάποιον τρόπο στους ανθρώπους που άφησα πίσω μου και οι οποίοι στειρώνουν, ταΐζουν και μεριμνούν για τις ανάγκες πολλών παραμελημένων και κακοποιημένων αδέσποτων ζώων».
Ο Μαραθώνιος «Penny Marathon» που πήρε το όνομά του από ένα αδέσποτο σκυλί στην Ελλάδα, προοριζόταν αρχικά να είναι μια μοναδική εκδήλωση.
Ωστόσο, όταν δρομείς και ποδηλάτες ανταποκρίθηκαν στην πρώτη διοργάνωση το 2012, έγινε γρήγορα σαφές ότι το μήνυμα της εκδήλωσης είχε ευρεία απήχηση.

«Έχουν περάσει 14 χρόνια από εκείνη την πρώτη διαδρομή. Τώρα πλέον διεξάγεται σε διάφορες πόλεις ανά τον Κόσμο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου φυσικής κατάστασης, ενώ η διοργάνωση στηρίζεται αποκλειστικά στην αφοσίωση των εθελοντών».
«Δεν υπάρχει καμία επιτηδευμένη επωνυμία ούτε εταιρικοί χορηγοί — μόνο μια ομάδα ανθρώπων που αρνούνται να ζήσουν σε έναν κόσμο όπου ο πόνος άλλων ζωντανών όντων γίνεται ανεκτός και, μάλιστα, ενθαρρύνεται».
Ο «Penny Marathon» έχει συγκεντρώσει πάνω από 250.000 δολάρια, υποστηρίζοντας σχεδόν 200 διασώστες ζώων και οργανώσεις σε περισσότερες από επτά χώρες, ανάμεσά τους πρόσφατα η Ουκρανία και η Παλαιστίνη, συμβάλλοντας στις προσπάθειες στήριξης και διάσωσης χιλιάδων ζώων.

The post «Penny Marathon»: 14 χρόνια προσφοράς σε ζώα που το έχουν ανάγκη appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.