
Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει και τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας, οι οποίες θα δίνουν τοπικές βροχές ή μπόρες κυρίως στα ορεινά και κατά τόπους μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο το Σαββατοκύριακο, με τη ζέστη να γίνεται πιο αισθητή και τον υδράργυρο να φτάνει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 38 βαθμούς, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά και σε μεμονωμένες περιοχές να αγγίξει ακόμη και τους 39 ή και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν αναμένονται συνθήκες καύσωνα.
Αναλυτικά η πρόγνωση για την Παρασκευή
Την Παρασκευή 7 Αυγούστου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με την ηλιοφάνεια να επικρατεί σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με αποτέλεσμα να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μπόρες κυρίως στα ορεινά, ενώ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία πιθανώς θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 3 με 5 και τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, με τη ζέστη να επιμένει σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά γενικά σε αναμενόμενες για την εποχή τιμές. Στις περισσότερες περιοχές θα φτάσει τους 33 με 36 βαθμούς, τοπικά στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Κυκλάδες δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 31 βαθμούς.
Ο καιρός στην Αττική
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ηλιοφάνεια σε ολόκληρο τον νομό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά έως και 6 μποφόρ.
Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Πώς θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο
Σάββατο: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας
Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες και κυρίως στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 2 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, με τη ζέστη να γίνεται πιο αισθητή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο υδράργυρος θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται σε πολύ τοπικό επίπεδο να αγγίξει ακόμη και τους 40 βαθμούς. Στις Κυκλάδες δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 32 βαθμούς.
Κυριακή: Επιμένει η ζέστη, μικρή πτώση στα ανατολικά
Την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά τόπους. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στα ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες και κυρίως στα δυτικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 2 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7, πιθανώς πρόσκαιρα και 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, με την έντονη ζέστη να επιμένει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, παρουσιάζοντας ωστόσο μικρή πτώση στα ανατολικά.