Εδρα

Το ξέραμε αλλά τώρα υπάρχει και ον δε ρέκορντ. Η Ζωρζέτα Λάλη δήλωσε ότι θα κρατήσει την έδρα αν φτάσει η σειρά της ως επιλαχούσα. Βέβαια, ανέφερε επίσης ότι δέχεται απειλές επειδή δεν προτίθεται να τη δώσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η καταγγελία είναι σοβαρή. Δεν ξέρω αν το άτομο που την απείλησε είναι γκρούπι του Κασσελάκη και θέλει να τον ακούει όσο συχνότερα γίνεται. Ξέρω, ωστόσο, ότι δεν χρειάζεται να φτάνει στα άκρα. Το είδωλό του ποστάρει πιο γρήγορα κι από τη σκιά του.

Τιμή

Μπορεί τώρα οι προβολείς να έχουν πέσει στα αντιπολιτευτικά βίντεο του αρχηγού, κανένα από τα εσωκομματικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λυθεί όμως. Ας πούμε, είμαστε εν αναμονή της απόφασης για την παραμονή ή όχι του Χρήστου Σπίρτζη στο κόμμα. Ο ίδιος δηλώνει ηρωικά «τιμή μου να διαγραφώ από τη φράξια Κασσελάκη» αλλά το λέει με τόση άνεση επειδή ξέρει πως αν η πλειοψηφία τον διαγράψει, θα έχει επιλέξει τη μετωπική σύγκρουση με τους 87 – οι οποίοι θα συσπειρωθούν.

Υπεράσπιση

Για να ταχθεί στο πλευρό του συντρόφου ευρωβουλευτή η Νίνα Κασιμάτη έγραψε ένα μακροσκελέστατο ποστ σχετικά με μια δική της δικαστική διαμάχη με «εγκάθετους δεξιούς και ακροδεξιούς συνδικαλιστές της Αστυνομίας και των Ειδικών Φρουρών» που «σκούζουν όταν τους προσβάλλουν άνδρες, αλλά μηνύουν μόνο γυναίκες». Πάντως, της διαφεύγει ότι ο νεοφώτιστος αριστερός τον οποίο εμμέσως υπερασπίζεται είναι – όπως αποδεικνύει ένα γρήγορο σκρολάρισμα στα σόσιαλ μίντιά του – γνήσιος εκφραστής της μάτσο κουλτούρας που εκείνη στηλιτεύει.

Αδίκημα

«Με το άνοιγμα της Βουλής θα αναλάβω μία πρωτοβουλία και με άλλους βουλευτές της ΝΔ και από άλλα κόμματα, εάν το επιθυμούν, ώστε πλέον ο όρος “μπάτσος” απευθείας να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα». Τάδε έφη Θάνος Πλεύρης. Εχει πάντα ωραίες ιδέες για να ανανεώνει τη σχέση του με τα ειδικά εκλογικά ακροατήρια ο εν λόγω. Δεν μας διευκρίνισε, όμως, θα επιτρέπεται να λέμε «του έδωσε μια μπάτσα»; Ή θα εμπίπτει κι αυτό στην απαγόρευση;