Ικανοποιεί ο Κοϊτά

Από τις πολλές και σημαντικές μεταγραφές που έκανε αυτό το καλοκαίρι η ΑΕΚ, αν αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω σε κάποια βάσει των όσων έχουμε δει μέχρι τώρα, αυτή είναι σίγουρα του Αμπουμπακαρί Κοϊτά. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε από τη Σεν Τρουίντεν με 3,6 εκατ. ευρώ και μπορούμε να πούμε πως έχει ήδη αρχίσει να κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν. Από τα πρώτα κιόλας ματς που αγωνίστηκε στο Conference League έδειξε πως θα δώσει πράγματα στην Ενωση, ενώ στο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει βασικός και στις πέντε αγωνιστικές, πετυχαίνοντας μάλιστα και δύο γκολ. Τώρα είναι έτοιμος για το πρώτο του ντέρμπι και θέλει να κάνει τη διαφορά κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Κοϊτά, η ΑΕΚ έβαλε στο ρόστερ της έναν παίκτη με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που είχαν μέχρι τότε οι εξτρέμ της. Ο άσος από τη Μαυριτανία αρέσκεται στις προσωπικές ενέργειες, θέλει συνέχεια την μπάλα στα πόδια του, ενώ δοκιμάζει να σουτάρει σε κάθε ευκαιρία. Ετσι άλλωστε πέτυχε και τα δύο γκολ που έχει βάλει μέχρι τώρα, ενώ αν ήταν λίγο πιο τυχερός, στο ματς με τη Λαμία για παράδειγμα, θα μπορούσε να έχει και περισσότερα. Στο μεθαυριανό ντέρμπι η ΑΕΚ θα χρειαστεί τα καλά του στοιχεία καθώς μπορεί μία προσωπική του ενέργεια να κρίνει το παιχνίδι.

Ο Κοϊτά έχει προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στην ΑΕΚ και αν μπορεί να εντοπιστεί κάτι αρνητικό, αυτό είναι πως δεν έχει το συνδυαστικό παιχνίδι στο ρεπερτόριό του, στον βαθμό που το έχει ο Ελίασον από την άλλη. Η Ενωση και ο Ματίας Αλμέιδα ήξεραν βέβαια τι έπαιρναν το καλοκαίρι και σίγουρα τα θετικά του είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Στο ενδεχόμενο που καταφέρει να σκοράρει στο ντέρμπι και να βοηθήσει την ΑΕΚ να πάρει μία νίκη που την έχει τεράστια ανάγκη, θα μιλάμε μακράν για την πιο αποδοτική μεταγραφή των Κιτρινόμαυρων, μέχρι αυτό το σημείο της σεζόν πάντα.