Sydney Swansή Brisbane Lions; Ποια θα είναι η νικήτρια του μεγάλου τελικού της AFL;

Κορυφώνεται η αγωνία για το ποια θα είναι η νικήτρια ομάδα του μεγάλου τελικού της AFL, η Sydney Swans ή η Brisbane Lions; Είναι ένα ετήσιο γεγονός-θεσμός εδώ και πάνω από εκατό χρόνια και στον πυρετό του “καίει” όχι μόνο η Μελβούρνη, αλλά και ολόκληρη η χώρα.

Ο αγώνας στο επιβλητικό MCG της Μελβούρνης θα αρχίσει  το Σάββατο, στις 2.30μμ. Φυσικά, ώρες πριν αναμένεται να λάβουν χώρα και οι σχετικές εορταστικές εκδηλώσεις.

Όπως είπαμε, για το βαρύτιμο τρόπαιο θα κονταροχτυπηθούν οι Sydney Swans με τους Brisbane Lions, δύο κλαμπ που έλκουν την καταγωγή τους από τη Μλβούρνη, από το South Melbourne και το Fitzroy αντίστοιχα.

Για ιστορικούς λόγους, ο εφετινός τελικός ίσως πρόκειται για ρεβάνς (κατά κάποιο τρόπο) 125 ετών, καθώς η τελευταία φορά που οι Swans και οι Lions βρέθηκαν αντιμέτωποι σε τελικό ήταν αυτός του VFL (Victoria Football League) το 1899.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια που στον τελικό δεν θα συμμετέχει σύλλογος της Βικτώριας.

Η Brisbane Lions προκρίθηκε και πέρυσι στον μεγάλο τελικό, αλλά ηττήθηκε από το Collingwood.

Ένας από τους γνωστούς συμπαροίκους που ζει και αυτός στον πυρετό και την αγωνία του μεγάλου τελικού, είναι και ο John Mangos, ο οποίος αγωνιά για τους Sydney Swans.

Ο παρουσιαστής ειδήσεων και βετεράνος δημοσιογράφος έχει, βέβαια, ξαναδεί τους Sydney Swans του σε αυτή τη θέση, καθώς η ομάδα συμμετείχε επτά φορές σε τελικό της AFL, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές έως τώρα (2005 και 2012).

Ο John Mangos πιστεύει πως παρά το γεγονός ότι οι Swans έχουν ένα ασταθές ρεκόρ σε καθοριστικούς αγώνες, ωστόσο εφέτος βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Ισόβιο μέλος του συλλόγου, πρεσβευτής και παρουσιαστής εκδηλώσεων στο SCG (στο Σίδνεϊ), ο John δεν έχει χάσει ποτέ εντός έδρας παιχνίδι για περισσότερο από τρεις δεκαετίες και θα βρίσκεται εδώ, με τους δύο έφηβους γιους του, τον Κώστα, 16 ετών, και τον Απόλλο, 14 ετών, ακολουθώντας μια οικογενειακή παράδση καθώς τέσσερις γενιές της οικογένειας Mangos είναι φίλαθλοι της ερυθρόλευκης ομάδας.

 

The post Sydney Swansή Brisbane Lions; Ποια θα είναι η νικήτρια του μεγάλου τελικού της AFL; appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.