Συνεπαίρνει τους ποδοσφαιρόφιλους ο τελικός του Κυπέλλου Αυστραλίας

Παρά το όλο κλίμα με αφορμή τον  τελικό της AFL μεταξύ Sydney Swans και Brisbane Lions, τους ποδοσφαιρόφιλους συνεπαίρνει και ο τελικός του Κυπέλλου Αυστραλίας (Australian Cup) μεταξύ Melbourne Victory και Macarthur FC, (Κυριακή, 7.10μμ.)   που θα αντικρίσουν ο ένας τον άλλο στο εμβληματικό AAMI Park της Μελβούρνης.

Η Melbourne Victory βρέθηκε στον τελικό της διοργάνωσης μετά από σερί επιτυχιών, κυρίως επί ομάδων των πολιτειαών πρωταθλημάτων NPL, αλλά με αποκορύφωμα τη νίκη-πρόκρισή της επί της Adelaide United με 1-0, με το φανταστικό γκολ του νεαρού Jordi Valadon, την περασμένη εβδομάδα.Από την άλλη, η Macarthur FC έφτασε στον τελικό μετά την ισχνή νίκη της επί της South Melbourne (Ελλάς) με το άδικο -σύμφωνα με την Ελλας και άλλους πολλούς- πέναλτι στα τελευταία λεπτά του αγώνα στο Lakeside.

Αν και οι δύο ομάδες βρίσκονται στο αποκορύφωμα της προετοιμασίας τους ενόψει της νέας περιόδου της A-League (18 Οκτωβρίου), ο τελικός του Κυπέλλου αναμένεται να είναι μια σκληρή αναμέτρηση, μιας και οι δύο ομάδες πρωταγωνιστούν στο αυστραλιανό πρωτάθλημα.

Για την ιστορία, η Melbourne Victory έχει κερδίσει δύο φορές το Κύπελλο (2015 και 2021) και η Macarthur FC μία φορά (2022).

The post Συνεπαίρνει τους ποδοσφαιρόφιλους ο τελικός του Κυπέλλου Αυστραλίας appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.