Η φιλοξενία Ελληνόπουλων της Μελβούρνης στην Ελλάδα θα συνεχιστεί

«Οι oμογενείς μας είναι οι πιο άξιοι, οι πιο δυναμικοί πρεσβευτές του Ελληνισμού σε όλο τον Κόσμο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, 18 Ελληνόπουλα από τη Μελβούρνη που συμμετέχουν στην πρώτη Κατασκήνωση Νέων στην Αττική, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον αντιπρόεδρο Δρ. Δημήτρη Μποσινάκη, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Αναστάση Σγαρδέλη, και το μέλος του προσωπικού των γραφείων της Κοινότητας, Mαργαρίτα Smith, είχαν την τιμή να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς καλωσόρισε την ομάδα, δηλώνοντας, ανάμεσα στα άλλα: «Είστε όλοι πρεσβευτές του Ελληνισμού στη χώρα όπου ζείτε. Θα επιστρέψετε στην Αυστραλία και θα μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με τους φίλους σας. Το πρόγραμμά μας για εσάς είναι πλούσιο σε πολιτισμό και ιστορία. Μπορώ να ανακοινώσω επίσημα, παρουσία του Βασίλη Παπαστεργιάδη, ότι αυτή η πολιτιστική εκδρομή θα πραγματοποιείται ετησίως σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης. Όταν ο Βασίλης μου πρότεινε αυτό το πρόγραμμα πέρυσι, δεν δίστασα να υποστηρίξω αυτή την πρωτοβουλία. Σας έχουμε προσφέρει τους καλύτερους ξεναγούς για να σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε την ιστορία και τον πολιτισμό. Η Αττική είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, με το 45% του πληθυσμού και το 48% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας»,

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, Βασίλη Παπαστεργιάδη

Ο Περιφερειάρχης κ. Νίκος Χαρδαλιάς, αφιέρωσε χρόνο για να συζητήσει προσωπικά με κάθε μαθητή και μαθήτρια, ζητώντας τους να μοιραστούν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους:

Η Σοφία εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το πλήθος των δραστηριοτήτων του προγράμματος.

Ο Γρηγόρης μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για την μέχρι στιγμής εμπειρία του.

Ο Αλέξης ανέφερε την εκτίμησή του για τον ελληνικό ήλιο και τον όμορφο καιρό.

Ο Τζέικ ειπε ότι η επίσκεψη στην Ακρόπολη ήταν καθηλωτική.

Ο Νικ περιέγραψε το ταξίδι ως μια εξαιρετική ευκαιρία.

Ο Ζακ, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα για πρώτη φορά, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την Ακρόπολη.

Η Αλεξάνδρα σημείωσε ότι το Μουσείο και η έκθεση στην ελληνική κουλτούρα ήταν τα αγαπημένα της στοιχεία της εμπειρίας.

Η Αμέλια είπε ότι αγάπησε το φαγητό -ιδιαίτερα το παστίτσιο- και ανυπομονούσε για την επικείμενη επίσκεψη στους Δελφούς.

Η Αγγελική επαίνεσε το νόστιμο φαγητό και την άνεση του καταλύματος.

Η Ζωή εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για όλη την εμπειρία, σημειώνοντας ότι όλα ήταν καταπληκτικά.

Η Εύη δήλωσε ενθουσιασμένη με την ευκαιρία που της δόθηκε να μάθει για την ιστορία της Ελλάδας, τον τέλειο καιρό και το πόσο συναρπαστικό ήταν το πρόγραμμα.

Ο Στέφανος ανέφερε ότι η Ακρόπολη ήταν το αγαπημένο του μέρος μέχρι στιγμής.

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, Δρ. Δημήτρης Μποσινάκης, επαίνεσε τους μαθητές για την αφοσίωσή τους και τόνισε τη σημασία του προγράμματος: «Ως δεύτερης γενιάς Έλληνας, γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε στενές σχέσεις με την πατρίδα μας. Αυτή η κατασκήνωση νέων προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε όχι μόνο την πλούσια ιστορία της Ελλάδας, αλλά και να ζήσετε τη σύγχρονη Ελλάδα. Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η αφοσίωση αυτών των νέων. Ο καθένας από αυτούς έχει εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να εμβαθύνει στον πολιτισμό μας, στις παραδόσεις και στην ιστορία μας. Βλέπω μελλοντικούς ηγέτες σε αυτήν την αίθουσα — νέους που θα κρατήσουν ζωντανή την κληρονομιά του Ελληνισμού στην Αυστραλία, διατηρώντας την παράδοσή μας ζωντανή για τις επόμενες γενιές. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για το πόσο κάθε μαθητής έχει αγκαλιάσει αυτό το ταξίδι».

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΕΚΜ, Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Περιφερειάρχη: «Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που έχουμε έναν Περιφερειάρχη που ενσαρκώνει τόσο γενναιόδωρα το πνεύμα της φιλοξενίας — μια αξία που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής μας κληρονομιάς. Είναι προνόμιο να είμαστε εδώ σήμερα και να βλέπουμε τον Περιφερειάρχη, Νίκο Χαρδαλιά, να αφιερώνει χρόνο για να ακούσει τις εμπειρίες κάθε μαθητή. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια σπουδαία ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν τους δεσμούς τους με την Ελλάδα γενικότερα. Παρέχει πρόσβαση σε μια πλευρά της Ελλάδας που λίγοι τουρίστες βλέπουν, και είμαι ιδιαίτερα περήφανος που ο Οργανισμός μας συνεργάζεται με τον Περιφερειάρχη σε αυτή την πρωτοβουλία. Είμαι ενθουσιασμένος που ακούω ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πραγματοποιείται πλέον ετησίως, εξασφαλίζοντας ότι πολλοί περισσότεροι νέοι από τη Διασπορά θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με την κληρονομιά τους με τόσο ουσιαστικό τρόπο».

Καθώς η συνάντηση έφτανε στο τέλος της, ο Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να συνεχίσει να στηρίζει και να προάγει αυτό το σημαντικό πολιτιστικό πρόγραμμα στο μέλλον.

Από αριστερά, Δρ Δημήτρης Μποσινάκης, Νίκος Χαρδαλιάς και Βασίλης Παπαστεργιάδης

The post Η φιλοξενία Ελληνόπουλων της Μελβούρνης στην Ελλάδα θα συνεχιστεί appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.