Ιδού η Ρόδος

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρόδο, όπου αύριο διεξάγονται οι ημιτελικοί του Σούπερ Καπ, με τον Παναθηναϊκό να κοντράρεται με τον Αρη (17.15 – ΕΡΤ3) και τον Ολυμπιακό με το Περιστέρι (20.45 – ΕΡΤ3) για μια θέση στον τελικό της Κυριακής.

Ομως είναι και οι πρώτοι επίσημοι αγώνες της χρονιάς πριν από την έναρξη της Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος.

Ο Εργκίν Αταμάν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα πρέπει να επιλέξουν και τους ξένους τους, με τον τούρκο τεχνικό να πρέπει να αφήσει εκτός επτάδας έναν εκ των Λορέντζο Μπράουν, Τζέριαν Γκραντ, Κέντρικ Ναν, Μάριους Γκριγκόνις, Τζέντι Οσμάν, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ματίας Λεσόρ, Ομέρ Γιούρτσεβεν. Και από τους επτά που θα διαλέξει θα παίξουν οι έξι με δυνατότητα αλλαγής από Σάββατο σε Κυριακή.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός έχοντας νοκάουτ αρκετούς τραυματίες (Κίναν Εβανς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μουσταφά Φαλ) έχει αναγκαστικά επτάδα που θα είναι όλοι διαθέσιμοι. Απλά ένας εκ των Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος, Λούκα Βιλντόσα, Σακίλ Μακ Κίσικ, Εβάν Φουρνιέ, Αλεκ Πίτερς, Φιλίπ Πετρούσεφ και Μόουζες Ράιτ θα πρέπει να «κοπεί» σήμερα από τον αυριανό ημιτελικό και το ίδιο θα συμβεί και στον αγώνα της Κυριακής.

Οσον αφορά τον Αρη, ο Γιάννης Καστρίτης δεν υπολογίζει τους τραυματίες Χοτς και Λαζέφσκι, άρα η εξάδα που απομένει (Ντέιβιντ ΝτεΤζούλιους, Τζέιμς Μπανκς, Τζος Ρόμπερτς, Λάντερς Νόλι, Τρέι Γούντμπερι, Ντόνοβαν Κλέι) είναι διαθέσιμη. Οπως και στο Περιστέρι που έχει πέντε ξένους. Τους Τόμπιν Κάρμπερι, Σι Τζέι Χάρις, Κρις Κόφι, Τζάρελ Εντι, Τζάστιν Πάτον.

Στο μεταξύ, στην παρουσίαση της νέας φανέλας της ΑΕΚ, ο πρόεδρός της Μάκης Αγγελόπουλος ευχήθηκε η νέα αγωνιστική σεζόν να συνδυαστεί με έναν τίτλο για την ομάδα.

Ανετη πρόκριση, εξάλλου, στους ομίλους του Eurocup με δεύτερη νίκη (106-81) επί της Πέγα από το Κόσοβο πήρε το Μαρούσι.

¢ Μεγάλη επιτυχία, εξάλλου, για τον Ηρακλή στις γυναίκες. Ο Γηραιός ηττήθηκε στην παράταση με 69-60 στη Ρουμανία από την Κλουζ αλλά πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Eurocup καθώς είχε το +11 από το Ιβανώφειο. Η Κλουζ το ισοφάρισε στην κανονική διάρκεια, αλλά ο Ηρακλής πανηγύρισε στην παράταση.

Kαι ακόμη: ο αμερικανός σταρ της Φενέρμπαχτσε, Νάιτζελ Χέιζ, βρέθηκε στο μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Γερεβάν και ανέβασε story, κάνοντας λόγο για «ενορχηστρωτές της Γενοκτονίας», με τους Τούρκους τώρα να ζητούν την αποπομπή του.