Χρειάζεται συνεργασία Υπουργείων – ΕΟΑ για εξεύρεση λύσεων, είπε ο Υπουργός Μεταφορών

Συνάντηση Υπουργού Μεταφορών με τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας – Ποιο κομμάτι της μεταρρύθμισης της ΤΑ εμπίπτει στο Υπουργείο Μεταφορών

Χρειάζεται η συνεργασία Υπουργείων και Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης προκειμένου να υπάρξει κατάλληλος συντονισμός για την εξεύρεση λύσεων στα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν, για το καλό του κόσμου και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Αλέξης Βαφεάδης.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Λάρνακας, ο Υπουργός ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον Αγγελο Χατζηχαραλάμπους και τους συνεργάτες του, είχαν μια «εξαιρετική ευκαιρία να ακούσουμε τις όσες προκλήσεις έχουν να διαχειριστούν, να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε, ούτως ώστε να ανταποκριθεί και ο ΕΟΑ στα όσα έχει αναλάβει».

Πρόσθεσε πως «έχουμε συζητήσει και πώς μπορεί ο ΕΟΑ να βοηθήσει το Υπουργείο, είναι μια αμφίδρομη σχέση, είναι μια συνεργασία, μια βοήθεια που πρέπει να υπάρξει που θα μας βοηθήσει στο τέλος της ημέρας να ολοκληρώσουμε και να εξυπηρετήσουμε το ρόλο μας, που είναι μόνο να βοηθήσουμε το κοινό και να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των πολιτών».

Μετά τη συνάντηση, είπε ο Υπουργός «φεύγω σοφότερος, ξέρω καλύτερα όλα όσα αντιμετωπίζει ο Αγγελος και η ομάδα του στην καθημερινότητα. Εχουμε καθορίσει επόμενα βήματα, στην επόμενη συνάντηση να συζητήσουμε εις βάθος κάποια προβλήματα για να έρθουμε με κάποιες λύσεις» είπε.

Ερωτηθείς ποιο κομμάτι της μεταρρύθμισης της ΤΑ εμπίπτει στο Υπουργείο Μεταφορών, ο κ. Βαφεάδης απάντησε πως «υπάρχουν θέματα τα οποία είναι οριζόντια, υπάρχουν θέματα όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία εκ πρώτης όψεως μπορεί να είναι του Επάρχου, αλλά στο σύνολο εμπλέκεται και το Υπουργείο γιατί κάποτε είχαμε αναλάβει να υλοποιήσουμε κάποια αντιπλημμυρικά έργα. Ακόμα έχουμε τα αποχετευτικά θέματα στο λιμάνι, τα οποία επηρεάστηκαν από τον τερματισμό της σύμβασης με την ΚΙΤΙΟΝ».

Ανέφερε ακόμα ότι «υπάρχουν θέματα τα οποία δεν είναι μόνο αρμοδιότητα μόνο ενός Υπουργείου, είναι διαφόρων Υπουργείων, αλλά αν δεν συνεργαστούμε με άλλα Υπουργεία και με τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης νομίζω δεν θα υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός για να βρεθούν οι λύσεις».

Τόνισε ότι «αυτό είναι που βγαίνει σήμερα από αυτή τη συνάντηση, ότι μπορεί να χρειαστεί Υπουργείο Μεταφορών, ΕΟΑ και άλλα εμπλεκόμενα Υπουργεία να κάνουν κάποιες συντονιστικές συναντήσεις ούτως ώστε να βρεθούν οι λύσεις και για το καλό του κόσμου, να χαραχτούν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας Αγγελος Χατζηχαραλάμπους χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και τους λειτουργούς του Υπουργείου «στην οποία συζητήθηκαν θέματα τα οποία απασχολούν τον ΕΟΑ Λάρνακας και θέματα που άπτονται της μεταρρύθμισης η οποία τρέχει».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε σε πλήρη συντονισμό και συνεννόηση με το Υπουργείο και θεωρώ ότι η προσπάθεια που γίνεται στον ΕΟΑ Λάρνακας είναι συλλογική και στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει σίγουρα και το Υπουργείο και ο Υπουργός για να μπορέσουμε πραγματικά να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να μπορέσουμε να παρέχουμε τις ποιοτικές υπηρεσίες που θέσαμε ως στόχο τόσο εμείς όσο και το κεντρικό κράτος με τη μεταρρύθμιση της ΤΑ».

Ο κ. Χατζηχαραλάμπους ανέφερε ακόμα ότι μέσα από την ενημέρωση της οποίας έτυχε ο Υπουργός βρήκαν κοινές λύσεις, κοινούς στόχους και έθεσαν τα επόμενα βήμα. «Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και πραγματικά νοιώθω πολύ ικανοποιημένος από τη συνάντηση», είπε και διαβεβαίωσε πως «με τον Υπουργό και το Υπουργείο θα επιλύσουμε όλα τα προβλήματα, υλοποιώντας αυτούς τους στόχους, μέσα στη δύσκολη προσπάθεια την οποία έχουμε να εκτελέσουμε».

Πηγή: ΚΥΠΕ