Συμπληρώνεται το παζλ των υποψηφίων

Δύο υποψηφίους για την ηγεσία μετρά επισήμως από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ: ο Σωκράτης Φάμελλος, με ένα βίντεο, ανακοίνωσε πως θα είναι εκείνος το πρόσωπο που θα δώσει τη μάχη για να γίνει πρόεδρος του κόμματος – εκπροσωπώντας το βασικό μέρος της πλειοψηφίας, η οποία κατάφερε να πετύχει την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη: «Καταλαβαίνω όσους απογοητεύσαμε και σας καλώ να γυρίσετε. Να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας. Εναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Μια πραγματική προοδευτική συμμαχία», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακήρυξη της υποψηφιότητάς του, κάνοντας λόγο για «επανεκκίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ και θέτοντας το πλαίσιο στο οποίο κινείται η υποψηφιότητά του, «για μια δυναμική αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που πλήττει τους πολίτες απογοητεύοντας ακόμη και τους ψηφοφόρους της. Αλλά κυρίως για προοδευτική κυβερνητική διέξοδο».

Με τη φράση «Για να γίνουμε ξανά περήφανοι για το κόμμα μας!», ο Φάμελλος επιχειρεί ξεκάθαρα να προβάλει ως μια επιλογή σοβαρότητας – με το βλέμμα στραμμένο και στον άλλο προοδευτικό πόλο, το ΠΑΣΟΚ, που εν μέσω εκλογικής διαδικασίας ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. Την υποψηφιότητα Φάμελλου φάνηκε πως στηρίζει (Open) και η Ολγα Γεροβασίλη («γεννά ελπίδα ότι το κόμμα θα επιστρέψει στην πολιτική συζήτηση»), επιβεβαιώνοντας την αίσθηση πως ο Φάμελλος θα έχει τη στήριξη και των στελεχών της λεγόμενης «πλευράς Τσίπρα».

Με τα διαδικαστικά της υποψηφιότητάς του ξεμπέρδεψε χθες και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος προσήλθε στην Κουμουνδούρου για να καταθέσει επίσημα την υποψηφιότητά του, μαζί με 32 υπογραφές υποστήριξης αλλά και το χαρτί του πόθεν έσχες για τη χρήση του 2023 – όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Να προχωρήσουμε σε έναν αγώνα αντιπαράθεσης θέσεων και προγραμμάτων, γιατί η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα προβάλλει ένα εφαρμόσιμο, ριζοσπαστικό, κοινωνικά αναγκαίο και λαϊκά κατανοητό πρόγραμμα διακυβέρνησης, ως εναλλακτική στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, ο οποίος κλείνει τον κύκλο του», ανέφερε στη δήλωσή του.

Με την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων να είναι στις 24 Οκτωβρίου, τα μάτια όλων στρέφονται στον τρίτο βασικό υποψήφιο, τον Στέφανο Κασσελάκη – ο οποίος χθες περιόδευσε στην Τρίπολη και συνάντησε μέλη της νομαρχιακής επιτροπής της Αρκαδίας. Το μήνυμα που έγραψε στο βιβλίο αφιερώσεων στο κεντρικό καφενείο της πόλης («Επιστρέφω σύντομα») ήταν συμβολικό και για τη δική του επικείμενη ανακήρυξη, αλλά και για τον στόχο που έχει θέσει.