Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή μισθοδοσίας εκπαιδευτικών λέει η ΠΟΕΔ

Χαρακτηρίζει απαράφεκτη τη μη καταβολή της μισθοδοσίας Σεπτεμβρίου σε συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, καθώς και σε αριθμό μόνιμων επί δοκιμασία εκπαιδευτικών η ΠΟΕΔ – Καλεί την κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία όπως μεριμνήσουν για την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών που επηρεάζονται

Απαράδεκτη θεωρεί η ΠΟΕΔ τη μη καταβολή της μισθοδοσίας Σεπτεμβρίου σε συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, καθώς και σε αριθμό μόνιμων επί δοκιμασία εκπαιδευτικών και καλεί την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία όπως μεριμνήσουν για την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών που επηρεάζονται, χωρίς άλλη δικαιολογία και καθυστέρηση.

«Το γεγονός αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται. Επανειλημμένα καταγράφεται καθυστέρηση στην καταβολή μισθοδοσίας σε αντικαταστάτες, σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα θερινά σχολεία και σε συμβασιούχους ή/και μόνιμους επί δοκιμασία εκπαιδευτικούς», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Σε σχέση με το πιο πάνω, η ΠΟΕΔ σημειώνει ότι η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών, είναι αδικαιολόγητη, αφού οι περισσότεροι/ες εξ αυτών εργάζονταν και την περσινή σχολική χρονιά ως συμβασιούχοι.

«Το δικαίωμα στην έγκαιρη καταβολή του μισθού είναι αυτονόητο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η όποια δικαιολογία για την αργοπορημένη καταβολή του. Αρκετοί/ές επηρεαζόμενοι/ες βιώνουν τη συγκεκριμένη κατάσταση για δεύτερη ή και τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που αναδεικνύει κενά, λάθη και παραλείψεις στη διαδικασία πληρωμής τους, από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο του ΥΠΑΝ όσο και του Υπουργείου Οικονομικών. Οι δικαιολογίες που δίνονται κατά καιρούς, είναι αντιφατικές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την ΠΟΕΔ», αναφέρει.

Η ΠΟΕΔ σημειώνει ότι πέραν της μη καταβολής της μισθοδοσίας, παρατηρούνται και λάθη αναφορικά με τη συνέχιση της αποκοπής του φιλοδωρήματος συμβασιούχων, παρά το γεγονός ότι αυτοί/ές έγιναν μόνιμοι/ες επί δοκιμασία ή αορίστου χρόνου.

«Παρατηρούνται και λάθη που αφορούν στην αναγνώριση προσαυξήσεων σε συνεδέλφους/ισσες, παρά τον έλεγχο των συμβολαίων που έχει γίνει από το λογιστήριο του ΥΠΑΝ και τη σχετική ενημέρωση του Γενικού Λογιστηρίου. Καλούμε την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία όπως μεριμνήσουν για την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών που επηρεάζονται, χωρίς άλλη δικαιολογία και καθυστέρηση», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ