Αυτές τις ημέρες ο Τζέιμς Μίντλετον, αδελφός της Κέιτ, προωθεί τα απομνημονεύματά του. Εκεί περιγράφει πώς ξεπέρασε την κατάθλιψη – όχι χάρη στην οικογένεια, τους φίλους ή τους γιατρούς, αλλά στον σκύλο του. Στο βιβλίο με τίτλο «Ελλα: Το σκυλί που μου έσωσε τη ζωή», περιγράφει αυτή τη σχέση ζωής με ένα σπάνιελ που βρήκε πεταμένο στα σκουπίδια. «Σε αντίθεση με τους ανθρώπους γύρω μου που αισθάνονταν άβολα με την ψυχική μου υγεία, η Ελλα δεν με έκρινε ποτέ».
Η Ιρλανδία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα παρέχει από το 2026 σήμανση πάνω στα μπουκάλια των αλκοολούχων ποτών για τη σύνδεση της κατανάλωσης αλκοόλ με τον καρκίνο. «Πολλοί άνθρωποι πίνουν χωρίς να γνωρίζουν τους κινδύνους», εξηγεί η Ντάσα Κοκόλ, σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συγγραφέας μιας έκθεσης που συνδέει το αλκοόλ με επτά τύπους καρκίνου. «Ελπίζουμε ότι την Ιρλανδία θα την ακολουθήσουν και άλλες χώρες».
Είναι γνωστός για τα βιβλία του για τη σχέση μεταξύ Ιουδαϊσμού, Ισλάμ και Χριστιανισμού. Ο καθηγητής του Πρίνστον Ντέιβιντ Νίρενμπεργκ, εξηγεί πως κοιτά ως ιστορικός τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή σήμερα. «Ολοι απαιτούν να έχουμε βεβαιότητες για το παρόν, αλλά δεν πρέπει. Ας χρησιμοποιήσουμε την ιστορία για να αμφισβητήσουμε αυτό που υπάρχει όχι για να ενισχύσουμε τις βεβαιότητές μας. Μια ιστορική προοπτική θα μας έκανε να δούμε τη σύγκρουση διαφορετικά, αλλά ο Θουκυδίδης επεσήμανε ότι στους πολέμους οι λέξεις χάνουν το νόημά τους».
Ο τρόπος που γράφουμε είναι αντανάκλαση της προσωπικότητάς μας και αλλάζει με την πάροδο του χρόνου με βάση τις εμπειρίες μας. Στην εποχή της ψηφιοποίησης, εξηγεί ο γλωσσολόγος Αντόνιο Μιλάν, το χειρόγραφο έχει προφανή πλεονεκτήματα έναντι του πληκτρολογίου: «Η γραφή ευνοεί τη διανοητική διατήρηση των πληροφοριών απαιτώντας μεγαλύτερη συμμετοχή του εγκεφάλου στην εκτέλεσή τους. Γι’ αυτό και οι έρευνες δείχνουν πως οι μαθητές που διαβάζουν συχνά από βιβλίο απομνημονεύουν τις έννοιες καλύτερα απ’ όσους διαβάζουν από ηλεκτρονικές συσκευές».
Το πλοίο σταμάτησε στη μέση του βόρειου Ατλαντικού και άρχισε γεώτρηση στον πυθμένα. Ο γεωλόγος και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Γιόχαν Λίσενμπεργκ θυμάται τις κραυγές χαράς όταν στα μηχανήματα του πλοίου άρχισαν να εμφανίζονται βράχοι από τον μανδύα της Γης: μια στήλη 1.268 μέτρων, το μεγαλύτερο δείγμα που έχει ληφθεί ποτέ. «Μια υπόθεση για την προέλευση της ζωής είναι ότι εξαρτιόταν από αντιδράσεις μεταξύ του θαλασσινού νερού και των πετρωμάτων όπως αυτά που ανακτήσαμε. Εχουμε στα χέρια μας ένα παράθυρο στην ανάπτυξη της ζωής στη Γη».
«Οι άνθρωποι έρχονται σφιγμένοι και η μεγάλη μου δυσκολία είναι να τους πω: «Ασε! Ξαμολύσου!». Γιατί δεν απλώνονται ούτε μέσα τους. Νιώθω εκείνη την ώρα ότι η ψυχή μου είναι ένας μπαχτσές ανοιξιάτικος. Δεν έχει καταχείμωνο, δεν έχει καλοκαίρι… Ολο λουλούδια». Η καλύτερη περίοδος της ζωής σας ποια ήταν, Μαρινέλλα; «Ολες οι περίοδοι είναι καλές, και με τις δυσκολίες τους. Απλώς, όταν μια δυσκολία μεγαλώνει, πρέπει να διογκωθείς κι εσύ ως άνθρωπος, να καταλάβεις τι συμβαίνει και να το προλάβεις, να μη μεγαλώσει κι άλλο».