
Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τοπικά έως τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου, αρκετή ηλιοφάνεια και περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στη χώρα. Ωστόσο, τις θερμές ώρες της ημέρας δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, ενώ από την Παρασκευή η αστάθεια αναμένεται να ενισχυθεί σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές. Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο, χωρίς ωστόσο να απομακρύνεται το καλοκαιρινό σκηνικό από τη χώρα.
Αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές
Με ηλιοφάνεια, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά θα κυλήσει ο καιρός την Τετάρτη 10 Ιουνίου στη χώρα μας. Τα περισσότερα νησιωτικά τμήματα θα απολαύσουν αίθριο καιρό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στα ηπειρωτικά οι θερμές ώρες θα ευνοήσουν την ανάπτυξη νεφώσεων και τοπικών φαινομένων κυρίως στα ορεινά.
Πιο αναλυτικά, η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριες συνθήκες και αρκετή ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές ή μπόρες, κυρίως σε ορεινές περιοχές.
Παράλληλα, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Μακεδονίας, χωρίς όμως να προβλέπονται φαινόμενα μεγάλης διάρκειας.
Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί, με εντάσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ, φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασίες έως και 34 βαθμούς
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα φτάσει τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά αναμένεται να αγγίξει τους 33 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός στην Αττική
Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εμφανιστούν κατά τόπους λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Κατά το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή μπόρες, κυρίως στα γύρω ορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, στρεφόμενοι πρόσκαιρα το απόγευμα σε νότιους – νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ.
Τι καιρό θα φέρουν οι επόμενες ημέρες
Πέμπτη: Επιμένει η ζέστη, με απογευματινή αστάθεια στα ηπειρωτικά
Παρόμοιο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές, μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, με εντάσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο τοπικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στις περισσότερες περιοχές τους 30 με 33 βαθμούς, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά θα αγγίξει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Παρασκευή: Ενισχύεται η αστάθεια με βροχές και καταιγίδες
Αλλαγή στο σκηνικό αναμένεται την Παρασκευή, καθώς η ατμοσφαιρική αστάθεια θα ενισχυθεί. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και το βόρειο Αιγαίο.
Από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση στα δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα διατηρηθεί γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ, τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Ιόνιο το βράδυ θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι 2 με 4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας.
Σαββατοκύριακο: Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας και διατήρηση της αστάθειας
Η αστάθεια θα συνεχιστεί κατά τόπους και το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε περισσότερες περιοχές, με τις μέγιστες τιμές να περιορίζονται στους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή, ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας τοπικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου, επαναφέροντας τις θερμοκρασίες σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.