
Ο Ενρίκε Ρικέλμε μετά την ολοκλήρωση των προεδρικών εκλογών στη Ρεάλ Μαδρίτης, ξεκαθάρισε πως είναι πρόθυμος να συνεισφέρει με κάθε τρόπο στο μέλλον του συλλόγου, παρά την ήττα του από τον Φλορεντίνο Πέρεθ.
Η εκλογική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον Πέρεθ να διατηρεί την προεδρία, σε μια διαδικασία που είχε ιδιαίτερη σημασία για τη Ρεάλ, καθώς τα μέλη του συλλόγου κλήθηκαν να ψηφίσουν έπειτα από περίπου είκοσι χρόνια χωρίς εκλογές. Από την πλευρά του, ο Ρικέλμε συγκέντρωσε το 35% των ψήφων, καταγράφοντας αξιοσημείωτη παρουσία ως βασικός αντίπαλος του νυν προέδρου.
Σε μήνυμα που δημοσίευσε μετά τα αποτελέσματα, ο νεαρός επιχειρηματίας ευχαρίστησε τα μέλη που άκουσαν τις προτάσεις του και συμμετείχαν ενεργά στην προεκλογική διαδικασία και στις εκδηλώσεις των προηγούμενων ημερών.
Παρά την εκλογική του ήττα, απέφυγε οποιαδήποτε αιχμή ή έκφραση δυσαρέσκειας, επιλέγοντας να σταθεί στη σημασία της δημοκρατικής διαδικασίας. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη συμμετοχή των μελών και την επιστροφή στις κάλπες ως μια σημαντική νίκη για τον ίδιο τον θεσμό της Ρεάλ Μαδρίτης.
Mano tendida de @legadoyfuturo26 a @Florentino2026_
“Y tiendo la mano a poder seguir el debate que no hemos tendido durante la candidatura”, dice Enrique Riquelme tras perder las elecciones a la presidencia del @realmadrid
“Que se escuche al socio”. #futbol #elecciones pic.twitter.com/9jXwY3PQlu
— Teledeporte (@teledeporte) June 8, 2026
«Η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίζει όταν υπάρχει επιλογή. Είμαστε περήφανοι που συμμετείχαμε σε μια τόσο ιστορική εκλογή και, από σεβασμό και αγάπη για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που βοηθήσαμε στη βελτίωση του συλλόγου προσφέροντας μια εναλλακτική λύση. Η υποστήριξη που λάβαμε ξεπέρασε κατά πολύ αυτό που αναμενόταν μόλις πριν από δύο εβδομάδες».
Mano tendida de 