Μικρότερη από τις προηγούμενες χρονιές η έξοδος του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος – Πού οφείλεται αυτό

Λιγότεροι Έλληνες ταξίδεψαν φέτος σε εγχώριους προορισμούς με αφορμή την εορτή του Αγίου Πνεύματος, όπως τονίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας FedHatta Λύσανδρος Τσιλίδης.

Ο Λύσανδρος Τσιλίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, κάνει λόγο για μια πτώση στην εγχώρια κινητικότητα κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αποδίδει σε οικονομικούς λόγους.

Την τιμητική τους έχουν οι αποδράσεις σε νησιωτικούς προορισμούς αλλά και αυτοί που έχουν εγγύτητα με τα αστικά κέντρα και φυσικά διαθέτουν παραλίες.

Σε κάθε περίπτωση, Μύκονος και Σαντορίνη έχει μειωμένη κινητικότητα και για το ελληνικό κοινό, ενώ ανοδικά κινήθηκε η Πάρος και η Νάξος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Στο μεταξύ και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου κινούνται καλά αυτή την περίοδο, ενώ πολύ καλή κινητικότητα έχει και η Κρήτη, με τα Χανιά και το Ρέθυμνο να προσελκύουν σημαντικά μερίδια Ελλήνων, σημειώνει ο κ. Τσιλίδης.

Κερδίζουν προορισμοί «outsiders» στην Ελλάδα

Σύμφωνα με στοιχεία από την Aegean, που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, την παράσταση κλέβουν προορισμοί που εγγυώνται λιγότερο «φασαριόζικες» διακοπές και συχνά μένουν πίσω για χάρη των πιο δημοφιλών ή «must have» προορισμών, αλλά υπόσχονται πιο ήσυχες, πιο αυθεντικές ή και πιθανά πιο οικονομικές αποδράσεις, μακριά από τα μεγάλα πλήθη και τις «διασημότητες».

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η τάση που καταγράφεται για προορισμούς όπως η Σκιάθος, η Ικαρία, η Χίος, η Λήμνος, η Μυτιλήνη και τα Κύθηρα, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι οι Κυκλάδες δεν εξακολουθούν να αποτελούν αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων, ιδίως των νεαρότερων σε ηλικία.

Μία τάση η οποία πέραν της ανάπτυξης για τις ίδιες τις περιοχές, συμβάλλει και στην προσπάθεια που γίνεται για τη διάχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε περισσότερους προορισμούς της χώρας

Φυσικά προορισμοί όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος παραμένουν πάντα σε υψηλό επίπεδο, αλλά τείνουν να παρουσιάζουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Για όσους τώρα θελήσουν να ταξιδέψουν την τελευταία στιγμή, το Pricefox παρουσιάζει πόσο θα σου κοστίσει η εξόρμηση με το αυτοκίνητο σε στεριανούς καλοκαιρινούς προορισμούς μπροστά στη θάλασσα.

Πόρτο Χέλι

Το Πόρτο Χέλι είναι ένας αγαπημένος προορισμός, ιδανικός για μια χαλαρωτική απόδραση κοντά στη θάλασσα. Το κόστος για τη βενζίνη και τα διόδια ανέρχεται στα 29 ευρώ/διαδρομή, ενώ η διαμονή για το διάστημα 21-24 Ιουνίου κοστίζει 320 ευρώ. Η Συνολική τιμή για το τριήμερο είναι 378 ευρώ , που αντιστοιχεί σε 189 ευρώ ανά άτομο.

Ερέτρια

Η Ερέτρια προσφέρει μια οικονομική λύση για σένα που έχεις ανάγκη μια κοντινή από την Αττική απόδραση. Με κόστος μετακίνησης στα 17 ευρώ/διαδρομή και διαμονή στα 230 ευρώ, η συνολική τιμή ανέρχεται στα 264 ευρώ, ή 132 ευρώ ανά άτομο.

Πάργα

Για εσένα που θέλεις να εξερευνήσεις τα πανέμορφα τοπία της Ηπείρου, η Πάργα αποτελεί ιδανική επιλογή. Τα έξοδα μετακίνησης ανέρχονται στα 95 ευρώ/διαδρομή, με διαμονή στα 221 ευρώ, καθιστώντας το συνολικό κόστος για το τριήμερο στα 411 ευρώ, ή 205,5 ευρώ ανά άτομο.

Άφησσος

Η Άφησσος στον Παγασητικό Κόλπο αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ήρεμες διακοπές που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα. Η μετακίνηση κοστίζει 70 ευρώ/διαδρομή, ενώ η διαμονή 163 ευρώ. Συνολικά, το κόστος για το τριήμερο είναι 303 ευρώ, ή 151,5 ευρώ ανά άτομο.

Γύθειο

Το Γύθειο στη Λακωνία αποτελεί μια, επίσης, αξιόλογη επιλογή. Με κόστος μετακίνησης στα 55 ευρώ/διαδρομή και διαμονή στα 260 ευρώ, το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 370 ευρώ, ή 185 ευρώ ανά άτομο.

Ζαχάρω

Η Ζαχάρω, γνωστή για την υπέροχη παραλία της, αποτελεί μια σχετικά προσιτή επιλογή για το τριήμερο. Τα έξοδα μετακίνησης είναι 50 ευρώ/διαδρομή και η διαμονή 217 ευρώ, με συνολικό κόστος 317 ευρώ, ή 158,5 ευρώ ανά άτομο.

Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του Ιονίου. Με κόστος μετακίνησης 85 ευρώ/διαδρομή και διαμονή 230 ευρώ, το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 400 ευρώ, ή 200 ευρώ ανά άτομο.

Χαλκιδική – Άφυτος (1ο πόδι)

Η Άφυτος στη Χαλκιδική είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο!. Τα έξοδα μετακίνησης ανέρχονται στα 12 ευρώ/διαδρομή, ενώ η διαμονή κοστίζει 260 ευρώ. Συνολικά, το κόστος για το τριήμερο είναι 284 ευρώ, ή 142 ευρώ ανά άτομο.

Χαλκιδική – Νέος Μαρμαράς (2ο πόδι)

Ο Νέος Μαρμαράς συγκαταλέγεται στους οικονομικούς προορισμούς με κόστος μετακίνησης 17 ευρώ/διαδρομή και διαμονή 155 ευρώ. Η συνολική τιμή ανέρχεται στα 189 ευρώ, ή 94,5 ευρώ ανά άτομο.

Καβάλα

Η Καβάλα αποτελεί ιδανική επιλογή για μια απόδραση που συνδυάζει καλοκαιρινές βουτιές με πολιτιστικά ενδιαφέροντα. Το κόστος μετακίνησης είναι 28 ευρώ/διαδρομή και η διαμονή 137 ευρώ, με συνολικό κόστος 193 ευρώ, ή 96,5 ευρώ ανά άτομο.

Πλαταμώνας

Ο Πλαταμώνας, με το διάσημο κάστρο του, είναι εύκολα προσβάσιμος από τη Θεσσαλονίκη. Τα έξοδα μετακίνησης ανέρχονται στα 22 ευρώ/διαδρομή, ενώ η διαμονή 149 ευρώ. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 193 € , ή 96,5 € ανά άτομο.

Σύβοτα

Τα Σύβοτα με τα καταπράσινα νερά του Ιονίου συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς. Με κόστος μετακίνησης 60 ευρώ/διαδρομή και διαμονή 173 ευρώ, το συνολικό κόστος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα Σύβοτα ανέρχεται στα 293 ευρώ , ή 146,5 ευρώ ανά άτομο.