«Οι έλληνες δικαστές και εισαγγελείς δεν εκφοβίζονται»

Απερίφραστα καταδικάζει ο δικαστικός και νομικός κόσμος την επίθεση έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού. Παράλληλα στέλνουν σαφές μήνυμα ξεκαθαρίζοντας ότι η βία δεν έχει καμία θέση στη δημοκρατία και τη λειτουργία του κράτους δικαίου.

«Εγκληματικές ενέργειες σε βάρος δικαστικών λειτουργών υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία και στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος φόβου και έντασης εντός του Δικαστικού Σώματος ως συνόλου, χωρίς να καταφέρνουν τον σκοπό τους. Με πράξεις βίας δεν κάμπτεται η ελεύθερη βούληση των δικαστών να ασκούν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους», αναφέρει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος από την πλευρά της διαβεβαιώνει «για πολλοστή φορά, ότι οι Ελληνες Δικαστές και Εισαγγελείς ασκούν και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους με απόλυτη ευσυνειδησία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης στο καθήκον και δεν εκφοβίζονται ούτε κάμπτονται από τέτοιου είδους άνανδρες και αντιδημοκρατικές ενέργειες».

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει την επίθεση και η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, τονίζοντας ότι «η βία, από όπου και αν προέρχεται, δεν έχει θέση στη Δημοκρατία και στο Κράτος Δικαίου».