Ρωσία και Β. Κορέα θα υπογράψουν «σημαντικά έγγραφα» κατά την επίσκεψη Πούτιν

Ο Πούτιν πρόκειται να ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα την Τρίτη, εν μέσω φόβου της Δύσης ότι οι δύο χώρες σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη στρατιωτική τους συνεργασία

Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα θα υπογράψουν αρκετά «σημαντικά έγγραφα» κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Βόρεια Κορέα αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής συνθήκης στρατηγικής εταιρικής σχέσης, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων τη Δευτέρα, επικαλούμενα βοηθό του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν πρόκειται να ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα την Τρίτη, εν μέσω φόβου της Δύσης ότι οι δύο χώρες σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη στρατιωτική τους συνεργασία καθώς η Μόσχα διεξάγει την επίθεσή της στην Ουκρανία.

 Reuters: Συνάντηση Πούτιν – Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα αυτή την εβδομάδα

«Θα υπογραφούν πολλά έγγραφα», μεταξύ των οποίων θα είναι «σημαντικά, εξαιρετικά σημαντικά έγγραφα», δήλωσε ο βοηθός του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, σύμφωνα με τα κρατικά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια “συνολική συνθήκη στρατηγικής εταιρικής σχέσης” η οποία θα σκιαγραφεί τη μελλοντική συνεργασία και θα αντιμετωπίζει “θέματα ασφαλείας”, φέρεται να είπε.

Ο Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, θα μιλήσουν επίσης στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πρόσθεσε.

Δυτικές χώρες, η Νότια Κορέα και το Κίεβο κατηγόρησαν την Πιονγκγιάνγκ ότι στέλνει όπλα στη Μόσχα για χρήση στην Ουκρανία, κατά παράβαση των κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών στη Βόρεια Κορέα.

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ λένε ότι η Ρωσία σε αντάλλαγμα παρείχε στην Πιονγκγιάνγκ τεχνική βοήθεια για το δορυφορικό της πρόγραμμα και έστειλε βοήθεια στο κράτος που έχει περιοριστεί σε τρόφιμα.

Η επίσκεψη, η πρώτη του Πούτιν στη χώρα από το 2000, έρχεται εννέα μήνες αφότου ο Ρώσος ηγέτης φιλοξένησε τον Κιμ σε ένα σπάνιο ταξίδι στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο Πούτιν έχει περιορίσει τα ταξίδια στο εξωτερικό από την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία, αλλά έχει πραγματοποιήσει επισκέψεις υψηλού προφίλ σε βασικούς συμμάχους όπως η Κίνα και το Ιράν, καθώς η Μόσχα επιδιώκει ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στη Δύση.

Πηγή: ΚΥΠΕ