Γιατί ο Τραμπ έμεινε σιωπηλός μετά το debate με τον Μπάιντεν

Η εμφάνιση του προέδρου και η διαμάχη στο εσωτερικό των Δημοκρατικών έστρεψε την προσοχή αλλού

Σχεδόν δύο εβδομάδες μακριά από δημόσιες εκδηλώσεις και με ελάχιστη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, μία περίοδος ασυνήθιστα μεγάλη για τον πρώην πρόεδρο.

Από το debate με τον Τζο Μπάιντεν, το οποίο έγινε αφορμή για να ενταθούν οι φωνές στη Δημοκρατικό Κόμμα που ζητούν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές ο νυν πρόεδρος, ο Τραμπ παραμένει σιωπηλός.

Διχασμένοι οι Δημοκρατικοί για το πολιτικό μέλλον του Τζο Μπάιντεν

Από το εσωτερικό της εκστρατείας του, αλλά και από όσα εκτιμούν οι αντίπαλοί του, ο Τραμπ έμεινε σιωπηλός απλώς για να μην… ενοχλήσει τον αλληλοσπαραγμός των Δημοκρατικών μετά την απογοητευτική εμφάνιση του Μπάιντεν. Ο Guardian επικαλείται και άλλο στέλεχος της εκστρατείας που δηλώνει ανώνυμα ότι «κάτι ετοιμάζουμε και για αυτό δεν μιλάμε».

Επωνύμως, τώρα, στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος μπορεί να τα βάζουν με τον πρόεδρο, αλλά κατανοούν ότι κάθε απογοητευτική εμφάνιση του προέδρου αφαιρεί πόντους από τον Μπάιντεν, οπότε καλό θα ήταν (για τους ίδιους) να τις συνεχίσει.

Μια άλλη πιθανότητα είναι η πλευρά του Τραμπ και πρώτα ο ίδιος να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην επιλογή του υποψήφιου αντιπροέδρου.

Έτσι έπειτα από μια εμφάνιση στο Fox News, όπου καταφέρθηκε κατά των μεταναστών, ο Τραμπ οργανώνει σήμερα Τρίτη εκδήλωση στη Φλόριντα στην οποία θα παραβρεθούν πολιτικοί φίλοι. Ένας από αυτούς είναι ο Μαρκ Ρούμπιο, γερουσιαστής από τη Φλόριντα και ένας από τους πιθανούς αντιπροέδρους.

Το Σάββατο ο Τραμπ θα παραβρεθεί σε άλλη μία εκδήλωση στην Πενσυλβάνια, η οποία δεν απέχει πολύ από το Οχάιο από όπου κατάγεται ένας άλλος πιθανός αντιπρόεδρος, ο Τζ. Ντ. Βανς.

Ενδεχομένως, σημειώνει ακόμη το δημοσίευμα του Guardian, ο Τραμπ περιμένει να δει αν θα εγκαταλείψει την κούρσα για τις εκλογές ο Μπάιντεν. Για τον λόγο αυτό καθυστερεί την ανακοίνωση για τον αντιπρόεδρο μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο «απέναντι» στρατόπεδο, αν μάλιστα τη θέση του Μπάιντεν πάρει η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

Πηγή: protothema.gr