Παλαιστίνιος έπεσε με όχημα σε Ισραηλινούς πολίτες πλησίον στρατοπέδου Ισραήλ

Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας Ισραηλινός πολίτης, άλλοι δύο σοβαρά και ένας ακόμη με ελαφρά τραύματα – Ο δράστης εξουδετερώθηκε από δύναμη της ισραηλινής συνοριοφυλακής

Παλαιστινιακή επίθεση σημειώθηκε σήμερα τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, όταν ιδιωτικό όχημα που οδηγούσε νεαρός Άραβας από την Ανατολική Ιερουσαλήμ έπεσε σε Ισραηλινούς πολίτες που βρίσκονταν σε ανοικτό χώρο επί εθνικής οδού, πλησίον της στρατιωτικής βάση Τσριφίν, στα περίχωρα της πόλης Ράμλε στο κεντρικό Ισραήλ.

Νετανιάχου: Η συνέχιση επιχειρήσεων στη Γάζα θα φέρει καλύτερη συμφωνία εκεχειρίας

Συνεπεία της επίθεσης, ένας Ισραηλινός πολίτης νοσηλεύεται και μάχεται για τη ζωή του, δύο πολίτες τραυματίσθηκαν σοβαρά και ακόμα ένας ελαφρά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού Υπουργείου Υγείας.

Ο δράστης, κάτοικος της αραβικής συνοικίας Καφρ Άκεμπ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, εξουδετερώθηκε από δύναμη της ισραηλινής συνοριοφυλακής, που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας, «ο δράστης, αφού κατέπεσε σε στάση λεωφορείου όπου βρίσκονταν Ισραηλινοί πολίτες, πραγματοποίησε αναστροφή προκειμένου να καταπέσει σε περισσότερους παριστάμενους, οπότε και κινητοποιήθηκε ομάδα συνοριοφυλάκων που τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τον εξουδετερώσουν στον τόπο της επίθεσης».

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Παρόμοια παλαιστινιακή επίθεση με ΙΧ αυτοκίνητο είχε σημειωθεί στο ίδιο σημείο, πλησίον του στρατοπέδου Τσριφίν τον Απρίλιο του 2023.

Από τις χθεσινές μεσημεριανές ώρες, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής στην ευρύτερη περιοχή της Ιερουσαλήμ και στην Δυτική Όχθη ύστερα από βομβαρδισμό που πραγματοποίησε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία στην ανθρωπιστική ζώνη Αλ-Μαουάσι στην νότια Γάζα, επιδιώκοντας την εξουδετέρωση του υπαρχηγού του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς στη Γάζα, Μοχάμαντ Ντεφ, και του στενού του συνεργάτη, Ράφαα Σαλάμε, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επιβεβαιωμένες ενδείξεις για την τύχη τους. Ωστόσο, κατά την επιχείρηση, έχασαν τη ζωή τους 90 άμαχοι και οι τραυματίες φέρονται να ανέρχονται σε 300, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί παλαιστινιακές υγειονομικές υπηρεσίες στο επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Πηγή: ΚΥΠΕ