Τραμπ και Όρμπαν πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη, λένε πηγές

Η πλήρης ατζέντα της συνάντησης δεν ήταν αμέσως σαφής

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, θα συναντηθούν την Πέμπτη στο σπίτι του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία στη Φλόριντα, σύμφωνα με τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ούγγρος ΥΠΕΞ: Μόνο αν εκλεγεί πρόεδρος ο Τραμπ θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η πλήρης ατζέντα της συνάντησης δεν ήταν αμέσως σαφής, αν και μία από τις πηγές είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι θέμα συζήτησης.

Ο Όρμπαν, επί μακρόν υποστηρικτής του Τραμπ, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο Κίεβο, τη Μόσχα και το Πεκίνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε μια αυτοαποκαλούμενη «ειρηνευτική αποστολή».

Η συνάντησή του στη Μόσχα με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξόργισε ιδιαίτερα ορισμένους από τους συμμάχους της Βουδαπέστης στο ΝΑΤΟ, οι οποίοι είπαν ότι το ταξίδι νομιμοποίησε τις αξιώσεις του Πούτιν για ουκρανικό έδαφος που κατακτήθηκε μετά τη ρωσική εισβολή το 2022.

Ο Όρμπαν συμμετείχε σε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον. Η πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Ουάσινγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τραμπ, η οποία αναφέρθηκε πρώτα από το Bloomberg.

Τους τελευταίους μήνες, ξένοι αξιωματούχοι αναζήτησαν τακτικά συναντήσεις με τον Τραμπ και τους βασικούς του συμβούλους για να προσπαθήσουν να συζητήσουν την εξωτερική του πολιτική σε περίπτωση που κερδίσει τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τραμπ διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Μπάιντεν.

Ένας σύμβουλος, ο Κιθ Κέλογκ, συναντήθηκε με αρκετούς υψηλόβαθμους ξένους αξιωματούχους στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, ανέφερε το Reuters αυτή την εβδομάδα.

Ο Όρμπαν συναντήθηκε τελευταία φορά με τον Τραμπ στις αρχές Μαρτίου. Έπειτα από αυτή τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έδωσε την υποστήριξή του στην προσπάθεια του Τραμπ για επιστροφή στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ