Αποφυλακίστηκε ο σταθμάρχης Λάρισας

Αποφυλακίστηκε ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια τη μοιραία βραδιά του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Πλέον θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο ειδικός εφέτης ανακριτής έκανε δεκτή την αίτηση, που είχε καταθέσει μέσω του δικηγόρου του, για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με περιοριστικούς όρους.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι κατ’ οίκον περιορισμός και επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σημειώνεται πως το 18μηνο της κράτησής του ολοκληρωνόταν την 1η Σεπτεμβρίου.

Yπενθυμίζεται ότι προ ημερών ασκήθηκε δίωξη κατά της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), για το δυστύχημα στα Τέμπη, από την Εισαγγελία της Λάρισας, ύστερα από πρόταση του εφέτη ανακριτή.

Ειδικότερα, η δίωξη αφορούσε σε διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών διά παραλείψεως, με δόλο και κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήχθη ύστερα από μήνυση συγγενών θυμάτων, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά τριών προοανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής και ενός ανώτερου αξιωματικού.

Σημειώνεται πως σήμερα εντός φυλακής δεν είναι κανείς από τους κατηγορούμενους για τα Τέμπη που είχαν προφυλακιστεί. Πάντως, όταν θα διεξαχθεί η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία, στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν περισσότερα από 40 άτομα.