Βρέθηκαν ακόμα δύο σοροί στο βυθισμένο γιοτ στη Σικελία. Στους 5 οι νεκροί

Βρέθηκαν ακόμα δύο σοροί στο βυθισμένο γιοτ στη Σικελία – Ανήκουν στον μεγιστάνα Μάικ Λιντς και την κόρη του – Οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους πέντε – Δύο ακόμη αγνοούνται

Άλλα δύο πτώματα βρέθηκαν από Ιταλούς διασώστες μέσα στη θαλαμηγό Bayesian που βυθίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα ανοιχτά της Σικελίας, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

 Εντοπίστηκαν άλλοι δύο σοροί από το ναυάγιο στο Παλέρμο

Νωρίτερα οι δύτες είχαν εντοπίσει άλλα δύο πτώματα μέσα στο βυθισμένο σκάφος. Μαζί με τον σεφ του Bayesian, που βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες μετά το ναυάγιο, οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους πέντε.

Ανάμεσα στις τέσσερις σορούς που ανασύρθηκαν σήμερα είναι και αυτό του μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς και της κόρης του, της Χάνα Λιντς, σύμφωνα με το Reuters.

Δύο επιβάτες, που επέβαιναν στο σκάφος όταν βυθίστηκε τη Δευτέρα, παραμένουν αγνοούμενοι.

Οι επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες. Οι χώροι είναι πολύ στενόχωροι και αποτελεί πρόβλημα η μετακίνηση στο εσωτερικό του κύτους, η οποία εξάλλου επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πολύ συγκεκριμένες ειδική εξειδίκευση και -σε αυτά τα βάθη- μόνο για λίγα λεπτά. Μέσα στο κύτος, στο νερό, επιπλέει ό,τι υπήρχε στο ιστιοφόρο, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ενδελεχή εξερεύνηση των καμπινών. Μπροστά σε ένα στρώμα, ένα μαξιλάρι, αλλά και απλά ρούχα και αντικείμενα των αγνοουμένων, είναι πολύ περίπλοκο να ανοίξει κανείς ένα πέρασμα, επειδή είναι πολύ δύσκολο να μετακινήσει αντικείμενα για να περάσει. Επιπλέον η παραμονή είναι εφικτή μόνο για λίγα λεπτά σε αφού το ανθρώπινο σώμα υπόκειται σε οριακές συνθήκες.

Στο σκάφος, που ανήκει στη σύζυγο του Βρετανού επιχειρηματία τεχνολογίας Μάικ Λιντς, επέβαιναν 22 επιβάτες και το πλήρωμα, ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Porticello, κοντά στο Παλέρμο, όταν ανατράπηκε κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας τη Δευτέρα.

Πηγές: newsbeast.gr / in.gr