Γλώσσα

Η ΝΔ και η ίδια η κυβέρνηση δεν έχουν αφήσει το θέμα που προέκυψε με τον πρώην μπασκετμπολίστα και νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, να πέσει κάτω. Εκείνος απάντησε κατηγορώντας τες πως προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα που προέκυψε από την πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική επιτιθέμενες εναντίον του. Πάντως, αν κάποιος πιστεύει ότι είναι τόσο σημαντικός – ώστε οι αντίπαλοι του κόμματός του να εκμεταλλεύονται τα λεγόμενά του –, δεν θα έπρεπε να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό του προτού μιλήσει;

Φωτογραφία

Ο Παύλος Πολάκης δεν έχει ξεχάσει την κόντρα του με την Αθηνά Λινού. Εκανε και νέο ποστ καλώντας τους ακολούθους του να διαβάσουν και – sic – να φρίξουν. Μικρή ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια; Το δημοσίευμα που ανέβασε έχει εικονογραφηθεί με μια φωτογραφία της Λινού ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Ευάγγελο Αποστολάκη και ο Σφακιανός δεν επέλεξε κάποιον τρόπο να βγάλει τον αρχηγό του απ’ το κάδρο. Οχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό από έναν πληγωμένο μέντορα.

Πρόταση

Ο πρώτος που έσπευσε να απαντήσει στην επιστολή του δημάρχου Αθηναίων προς τους συνυποψηφίους του για το Σχέδιο Διάσωσης της Αττικής ήταν ο Μιχάλης Κατρίνης. Βρήκε την πρόταση «ενδιαφέρουσα» και τη συμπλήρωσε και με άλλα ονόματα επιστημόνων οι οποίοι θα μπορούσαν να την εμπλουτίσουν. Μένει να φανεί πόσα άλλα ονόματα υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ θα τη «συνυπογράψουν», βέβαια. Γιατί σε μια πράσινη προεκλογική εκστρατεία όλα αξιολογούνται πρώτα μέσα από το εσωκομματικό πρίσμα.

Επικαιροποίηση

Το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του Παύλου Γερουλάνου είναι «νίκη αξιών». Στην ανάρτηση με την οποία παρουσίασε το σχετικό σποτ, θυμάται πως μελέτησε όλα τα βασικά κείμενα του Ανδρέα και των συνεργατών του όταν ανέλαβε τον τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ το 2008. Από αυτά, γράφει, συνειδητοποίησε «πόσο σημαντικό ήταν το όραμα του ΠΑΣΟΚ για τη χώρα και πόσο επίκαιρο είναι ακόμα και σήμερα, αν το επικαιροποιήσεις με θέσεις και προτάσεις». Σύμφωνοι. Ομως, είναι κάπως παράδοξο κάτι να είναι επίκαιρο αλλά να χρειάζεται επικαιροποίηση.