Δήλωση

Βασίλης Κόκκαλης

Τι κι αν είναι τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βασίλης Κόκκαλης; Εκανε μια δήλωση καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μπει φρένο στη διαπιστωθείσα έλλειψη προσωπικού. Και γρήγορα «πριν οι Ενοπλες Δυνάμεις μας οδηγηθούν σε επικίνδυνες ατραπούς». Οχι, για να μη λέτε ότι είναι αρτηριοσκληρωμένοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ κι ο καθένας σηκώνει το αντιπολιτευτικό λάβαρο μόνο για ζητήματα της αρμοδιότητάς του. Οι συριζαίοι υπό τη νέα ηγεσία θα φτιάχνουν PowerPoint για τα πάντα.

ΤΙΤΛΟΣ

Λειψυδρία

Παύλος Γερουλάνος

«Στην κυβέρνηση, σήμερα, πιστεύουν ότι θα αντιμετωπίσουν τη λειψυδρία μέσα από το Μαξίμου. Χρειάζεται εθνικό σχέδιο και κινητοποίηση κάθε τοπικής κοινωνίας, με ευρύτατες συναινέσεις, που σήμερα λείπουν εντελώς», είπε από τη Ζάκυνθο, όπου περιοδεύει, ο Παύλος Γερουλάνος. Μεταξύ μας, πάντως, ακόμη και για να φτιαχτεί ένας από τους απαρχαιωμένους σωλήνες ύδρευσης σε ένα χωριό της ενδοχώρας ανέκαθεν χρειαζόταν παρέμβαση της κυβερνητικής έδρας. Η υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων είναι τόσο παλιά όσο η πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα.

ΤΙΤΛΟΣ

Ελεγχοι

Κωστής Χατζηδάκης

Το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι από την αρχή του καλοκαιριού έχει κάνει συνολικά 12.500 ελέγχους σε παραλίες, από τους οποίους οι 2.500 έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα. Ο φόβος του κινήματος της πετσέτας απέδωσε, λοιπόν. Ο Κωστής Χατζηδάκης ακολουθεί ευλαβικά τις πρωθυπουργικές συμβουλές για στροφή στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών προκειμένου να αποφευχθούν οι κακοί βαθμοί στα πρώτα γκάλοπ της νέας σεζόν. Βέβαια, το υπουργείο του μπορεί να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των δημοσκοπικών δειγμάτων για πολλούς άλλους λόγους.

ΤΙΤΛΟΣ

Πατίνια

Κώστας Τσιαπακίδης

Ο Κώστας Τσιαπακίδης είναι αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης κι αποφάσισε να πάρει τ΄ όπλο του εναντίον των ηλεκτρικών πατινιών «γιατί αυτό που συμβαίνει πλέον στην πόλη μας δεν μπορεί να πάει άλλο». Η Δημοτική Αρχή της συμπρωτεύουσας έχει ήδη ρίξει στο τραπέζι την απειλή απαγόρευσης της κυκλοφορίας τους, στα πρότυπα του Παρισιού. Οπότε, μένει να φανεί ποια πλευρά της Θεσσαλονίκης θα επικρατήσει, η ευρωπαϊκή ή η βαλκανική.