Διαδήλωση στο Τελ Αβίβ υπέρ συμφωνία (video)

Διαδήλωση στο Τελ Αβίβ υπέρ συμφωνίας – Καταδίκασαν οι ΗΠΑ επιθέσεις κατά Παλαιστινίων

Με φόντο τις συνεχιζόμενες έμμεσες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα του Κατάρ με σκοπό να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και τη Χαμάς που θα επιτρέψει να απελευθερωθούν Ισραηλινοί όμηροι στον θύλακο σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση Παλαιστινίων εγκλείστων σε ισραηλινά κέντρα κράτησης, εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους συγγενείς απαχθέντων και υποστηρικτές τους, διαδήλωσαν χθες Πέμπτη το βράδυ στο Τελ Αβίβ.

#BREAKING 🚨#LEBANON #HEZBOLLAH #HAMAS #GAZA #IRAN #PALESTINE #ISRAEL #Russia #Ukraine #Kursk #Musk #Trump #Harris #monkeypox #Maga2024
🇵🇸🇮🇱⚡️- Protests in Tel Aviv demanding a hostage exchange deal pic.twitter.com/0CV4TXWgUj

— The News Index (@thenewsindex) August 16, 2024

Οι συμμετέχοντες σε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της παραθαλάσσιας μητρόπολης φώναζαν συνθήματα όπως «μη γυρίσετε πίσω χωρίς συμφωνία», ανέφεραν ισραηλινά ΜΜΕ.

Εξάλλου, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις επιθέσεις Εβραίων εποίκων εναντίον Παλαιστινίων πολιτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά τα βίαια επεισόδια στα οποία έχασε τη ζωή του 23χρονος και τραυματίστηκε δεύτερος Παλαιστίνιος, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή.

«Οι επιθέσεις βίαιων εποίκων εναντίον παλαιστινίων πολιτών στη Δυτική Όχθη είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν», τόνισε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Κάλεσε τις αρχές του Ισραήλ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να «προστατεύονται όλες οι κοινότητες».

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, «καταδίκασε σθεναρά» το βράδυ της Πέμπτη έφοδο Εβραίων εποίκων εναντίον παλαιστινιακού χωριού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκε βαριά ακόμη ένας, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή, χαρακτηρίζοντας τα βίαια επεισόδια «πογκρόμ».

«Καταδικάζω σθεναρά το αποψινό πογκρόμ στη Σαμάρεια», ανέφερε ο κ. Χέρτσογκ μέσω X, χρησιμοποιώντας τη βιβλική ονομασία του βόρειου τμήματος αυτής που ονομάζεται σήμερα Δυτική Όχθη.

«Οπλισμένοι έποικοι επιτέθηκαν στο χωριό Τζιτ, πυρπολώντας αυτοκίνητα», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Πηγή: ΚΥΠΕ