Διψήφιος αριθμός Γερμανών σε ρωσικές φυλακές, λέει το γερμανικό ΥΠΕΞ

Μετά την ιστορική ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και χωρών της Δύσης,

Μετά την ιστορική ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και χωρών της Δύσης, σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ρωσικές φυλακές «χαμηλός διψήφιος αριθμός» ανθρώπων με γερμανική υπηκοότητα.

Όπως ανέφερε το γερμανικό ΥΠΕΞ, δεν υπάρχει επικοινωνία με τους κρατουμένους με διπλή υπηκοότητα, καθώς οι ρωσικές Αρχές εδώ και δύο χρόνια τους αρνούνται την άμεση πρόσβαση σε προξενική αρωγή και αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους αυτούς ως Ρώσους υπηκόους.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη και καταβάλλει εντατική προσπάθεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε προξενική συνδρομή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής ραδιοφωνίας, εκτός από τους κρατούμενους στη Ρωσία, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «μονοψήφιο αριθμό» Γερμανών υπηκόων που κρατούνται στη Λευκορωσία.

Σε κοινή τους ανακοίνωση ανεξάρτητοι ειδικοί του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τονίζουν ότι στη Ρωσία εξακολουθούν να είναι φυλακισμένοι από 700 έως και 1372 πολιτικοί κρατούμενοι, με «επινοημένες ή πολιτικά υποκινούμενες κατηγορίες».

Πηγή: ΚΥΠΕ