«Είχα μόνο τον Γιαννιώτη δίπλα μου»

«Ηταν πολύ δύσκολα αυτά τα τρία χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θα το πω σε εισαγωγικά, ένιωσα πως είχα πολλούς εχθρούς γύρω μου. Δουλέψαμε σοβαρά από τον Δεκέμβριο με τον Σπύρο (Γιαννιώτη). Στεναχωριέμαι που δεν είχα ανθρώπους δίπλα μου και αναγκάστηκα να αλλάξω τόσους προπονητές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα». Ξέσπασε ο Ακης Κυνηγάκης για τα εμπόδια και την εγκατάλειψη που βίωσε στην ολυμπιακή προετοιμασία, λίγο μετά τον αγώνα του στη μαραθώνια κολύμβηση όπου πήρε την 10η θέση.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Σπύρο γιατί είναι ο μόνος άνθρωπος που στάθηκε δίπλα μου στην ουσία, σε αυτό το δύσκολο ταξίδι. Εκανε τα πάντα για μένα. Δεν είχα ομάδα, δίπλα μου. Αντί να μου ανοιχτούν οι δρόμοι μετά το Τόκιο, έσφιξαν για μένα. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο γι’ αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί με αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο. Ξέρουν σε ποιους αναφέρομαι. Σε αυτό το αγώνισμα έδωσα την ψυχή μου. Μέσα από αυτό το ταξίδι, έχω χάσει τον εαυτό μου. Αποτυχία, αποτυχία» δήλωσε φανερά αγανακτισμένος ο έλληνας κολυμβητής.

Και συνέχισε: «Ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι μεγάλος άνθρωπος, τρομερός. Κάθε μέρα μου αποδείκνυε ποιος είναι. Ξέρει να βλέπει το φως μέσα από το σκοτάδι. Ξέρει. Είναι Ολυμπιονίκης. Να είμαστε ενωμένοι μια χώρα, η Ελλάδα» είπε μεταξύ άλλων πικραμένος ο πρωταθλητής μας.

Στη μάχη η Τζένγκο. Απόψε (20.30 – ΕΡΤ2) η Ελίνα Τζένγκο μπαίνει στον τελικό του ακοντισμού όχι μόνο με την 5η καλύτερη επίδοση από τα προκριματικά (63.22μ.) αλλά και με πολλές φιλοδοξίες.

«Αισθάνεσαι ανατριχίλα σε αυτό το στάδιο με τον κόσμο να δημιουργεί φοβερή ατμόσφαιρα που σε βοηθάει να κυνηγήσεις μια καλή επίδοση. Ανάμεσά τους είναι και τα μέλη της οικογένειάς μου και αυτό μου δίνει επιπλέον δύναμη. Μετά την έκτη θέση στη Ρώμη πείσμωσα αρκετά, είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη και αν διαχειριστώ κυρίως το κομμάτι του άγχους και στον τελικό λειτουργήσω όπως στον προκριματικό, μπορώ να φτάσω ψηλά» τόνισε η πρωταθλήτριά μας ενόψει του μεγάλου τελικού.