Η απόγονος του εκσυγχρονισμού

Η Αννα Διαμαντοπούλου συνεχίζει την περιοδεία της στην επικράτεια με επόμενη στάση, σήμερα και αύριο, την Πάρο όπου και θα πραγματοποιήσει ομιλία σε πολιτικούς φίλους απόψε στην παραλία Αγίων Αναργύρων στη Νάουσα.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου θα παραμείνει στις Κυκλάδες αλλά θα βρεθεί στη Νάξο, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο πάρκο της Ελλης.

Η γενική εικόνα από τις τοποθετήσεις της ως σήμερα είναι ότι η γραμμή της πρώην υπουργού διαφοροποιείται στο ότι στοχεύει βασικά στο κοινό του πάλαι ποτέ «εκσυγχρονισμού» που αυτοπροσδιορίζεται περισσότερο προς το πολιτικό κέντρο και είχε μετακινηθεί, τουλάχιστον εκλογικά, προς τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τονίζει δε επανειλημμένα τις θέσεις από τις οποίες έχει περάσει (νομάρχης, υπουργός, επίτροπος, υποψήφια γενική γραμματέας ΟΟΣΑ) θεωρώντας ότι αυτό είναι το ισχυρό προσωπικό χαρτί της έναντι των συνυποψηφίων της.

Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον απαντά σε πιο σκληρό ύφος στην κριτική για την απουσία της από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 12 χρόνια. Μια συζήτηση που είναι βέβαιο ότι θα ενταθεί όσο αυτός ο εσωκομματικός αγώνας πλησιάζει στη γραμμή του τερματισμού.