Η νεκροψία θα δείξει την αιτία θανάτου

Μία ακόμα ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Χαλκιδική, όταν το βράδυ του Σαββάτου ένα οκτάχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγοράκι που παραθέριζε στην Ιερισσό ένιωσε αδιαθεσία και έπειτα έχασε τις αισθήσεις του. Αμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, όμως παρά τις προσπάθειες διασωστών και γιατρών το άτυχο παιδί δεν τα κατάφερε.

Οπως προκύπτει από τις ίδιες πληροφορίες, το αγοράκι είχε διαγνωστεί με αμυγδαλίτιδα, ενώ οι πρώτες ενδείξεις μαρτυρούν πως πιθανόν η αιτία θανάτου του να είναι η οξεία μυοκαρδίτιδα (φλεγμονή του μυοκαρδίου, συχνά ιογενούς προέλευσης). Εντούτοις, τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής είναι αυτά που θα δώσουν την οριστική απάντηση.

«Πραγματικά είμαστε συγκλονισμένοι. Ενας μικρός φίλος από ένα έκτακτο γεγονός, η αιτία του οποίου θα φανεί μέσα από τη νεκροψία-νεκροτομή, μας άφησε τελείως ξαφνικά και η είδηση πραγματικά έχει διαδοθεί σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία. Ολοι είναι συγκλονισμένοι παρακολουθώντας πώς μπορεί να διακοπεί τόσο απότομα η ζωή ενός μικρού παιδιού» δήλωσε μεταξύ άλλων σε τοπικά μέσα ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. Ο ίδιος επίσης διευκρίνισε πως δεν υπήρξε καθυστέρηση στη διακομιδή του άτυχου αγοριού στο νοσοκομείο, σημειώνοντας πως «έχουμε φροντίσει να υπάρχει άμεση ανταπόκριση από ΕΚΑΒ. Ηρθε αρκετά γρήγορα το ασθενοφόρο με τους διασώστες, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού και φυσικά διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου».