Κυκλοφορούν ανάμεσά μας

Ο Ε.Τ. ο εξωγήινος φαίνεται πως δεν ήταν απλά μια ταινία. Μήτε οι… Αρειανοί είναι επιστημονική φαντασία. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει αστρονόμος του Χάρβαρντ. Οι θεωρίες (κυρίως συνωμοσίας) έχουν γίνει ξανά επίκαιρες τις τελευταίες εβδομάδες, αφού αποκαλύφθηκε ότι το Πεντάγωνο είχε, εδώ και δεκαετίες, ένα μυστικό πρόγραμμα για να συλλάβει και να μελετήσει αυτά που αποκαλούν «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα» (UPA, στο αγγλικό ακρωνύμιο, τα πασίγνωστα για όλους μας UFO). Η διαμάχη είναι τέτοια που η NASA σχεδιάζει να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για εξωγήινους με όλες τις πληροφορίες που έχει για το θέμα.

Τώρα, μια φωνή της επιστήμης ασχολήθηκε με το θέμα για να προσθέσει περισσότερη αβεβαιότητα σε ένα θέμα που πάντα προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Αμπρααμ Λεμπ, ένας διάσημος αστρονόμος από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, που συνεργάζεται τακτικά με τον Λευκό Οίκο, είναι βέβαιος ότι τα UFO έχουν επισκεφθεί τη Γη. «Δεν είμαστε μόνοι», διαβεβαιώνει.

Ο – για τους φίλους – Aβι, έχει υπερασπιστεί και υποστηρίξει σε αρκετές περιπτώσεις ότι υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί και μάλιστα αυτό τον οδήγησε να είναι ο πρωταγωνιστής αρκετών αντιπαραθέσεων. Το πιο αξιοσημείωτο ήταν όταν επεσήμανε ότι το Oumuamua, ένα διαστρικό αντικείμενο που είχε διασχίσει το ηλιακό σύστημα το 2017, θα μπορούσε να είναι ένα παρασυρόμενο εξωγήινο πλοίο και όχι ένας κομήτης. Σύμφωνα με τον Λεμπ, το παράξενο αντικείμενο που εντοπίστηκε από τηλεσκόπιο της Χαβάης στις 19 Οκτωβρίου 2017 θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι οι πρώτοι εξωγήινοι που επισκέπτονται τον πλανήτη μας. Είχε περίπου το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. «Αυτή είναι η πρώτη άποψη που έχουμε για το Διάστημα που γνωρίζουμε», είπε λίγο μετά. Μάλιστα, αυτή του η θεωρία είναι ο πρωταγωνιστής ενός βιβλίου που εξέδωσε το 2021. «Το να πιστεύουμε ότι είμαστε μοναδικοί, ξεχωριστοί και προνομιούχοι είναι αλαζονικό. Υπάρχουν πολλοί άλλοι πολιτισμοί εκεί έξω και πρέπει απλώς να τους βρούμε». Μίλησε επίσης για το «πολύ περίεργο διαστρικό αντικείμενο» και άφησε να εννοηθεί ότι άλλα δύο σκάφη εξωγήινων θα μπορούσαν να είχαν φτάσει πριν από το Oumuamua και αποκάλυψε ότι συμμετέχει σε έρευνα για να προσδιορίσει εάν τα τεχνουργήματα είναι μετεωρίτες ή θραύσματα πλοίων. «Το να σκέφτομαι ότι είμαστε μόνοι στο Σύμπαν μου φαίνεται τόσο απίθανο! Θα ήταν πολύ περίεργο αν δεν υπήρχαν περισσότεροι πολιτισμοί σαν τον δικό μας. Τα περισσότερα αστέρια σχηματίστηκαν πριν από τον Ηλιο. Υπήρξε αρκετός χρόνος για άλλους πολιτισμούς να πολλαπλασιαστούν και επίσης να εξαφανιστούν. Είναι κοινή λογική», τόνισε και προβλημάτισε άπαντες.

Ο Λεμπ έχει διατυπώσει θεωρίες για την ύπαρξη εξωγήινων στη Γη, υποστηρίζοντας ότι τα UFO μπορεί να είναι φαινόμενα που ήδη υπάρχουν στο περιβάλλον του πλανήτη μας. Μαζί με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Μοντάνα, έχει προτείνει ότι τα UFO μπορεί να προέρχονται από «κρυπτοτερρέστριες» οντότητες που κρύβονται υπόγεια στη Σελήνη ή είναι μεταμφιεσμένες ως άνθρωποι. Αυτή η θεωρία αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από την επιστημονική κοινότητα. Μεταμφιεσμένοι; Μάλιστα…