ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΣ

Το αποτέλεσμα των εκλογών αφήνει πικρή γεύση, γιατί φαίνεται να αδικεί τον αγώνα που δίνουμε οι Χειμαρριώτες, να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τη μοίρα του τόπου μας.

Δεν είναι όμως έτσι. Το αντίθετο! Το αποτέλεσμα όντως επιβεβαιώνει ότι είναι δύσκολο για τον λαό ενός μικρού τόπου να τα βάλει με τους μηχανισμούς ενός ολόκληρου κράτους, όπου ο ίδιος ο πρωθυπουργός στοχοποιεί και διχάζει με τη δύναμη της ανεξέλεγκτης εξουσίας. Το γεγονός όμως ότι διατηρήσαμε την υποστήριξη των πολιτών που μας εμπιστεύθηκαν πριν από δεκαπέντε μήνες, παρά την παράνομη φυλάκισή μου και τις τακτικές εκφοβισμού (…) δείχνει ότι οι Χειμαρριώτες δεν το βάζουν κάτω.

Θέλω να ευχαριστήσω για την προσφορά καθεμίας και καθενός από εσάς, που δώσατε αυτόν τον αγώνα, κι ας ήταν το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο. Ειδικά θέλω να ευχαριστήσω τον Πέτρο Γκικουρία, που δεν δίστασε να αφήσει τη ζωή του στην Αμερική για να έρθει να αγωνισθεί για τη Χειμάρρα.

Σήμερα ξημέρωσε μια νέα πραγματικότητα, αλλά είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα μονοπάτια. Η Χειμάρρα έχει αντέξει στην ιστορία της πολύ μεγαλύτερες υπαρξιακές απειλές από τον κ. Ράμα και τους συνεργάτες του. Κι είμαστε ακόμα εδώ, διατηρώντας την ταυτότητα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας.

Ολα αυτά δεν θα έχουν νόημα χωρίς τον λαό μας. Πρέπει να κρατήσουμε τα νιάτα στον τόπο μας και να αποκτήσει ο Δήμος Χειμάρρας οικονομική αυτάρκεια, αξιοποιώντας το τεράστιο κεφάλαιο του φυσικού μας πλούτου. Χρειαζόμαστε την ίδρυση μειονοτικού Λυκείου, τεχνικής σχολής τουριστικών επαγγελμάτων και βιώσιμες, χαμηλής έντασης επενδύσεις, που θα συμβιώνουν και θα αλληλοσυμπληρώνονται με τις μικρές τοπικές οικογενειακές επιχειρήσεις. Και απαιτούμε, επιτέλους, την απόδοση τίτλων ιδιοκτησίας στους ιδιοκτήτες.

Αυτή θα είναι η πυξίδα μας έως τις επόμενες εκλογές και το μέτρο που θα καθορίσει τη στάση μας απέναντι στον Βαγγέλη Τάβο. Ο,τι είναι καλό για τον τόπο, θα το στηρίξουμε. Στο τέλος της γραφής, ως μουσαφίρη τον αντιμετωπίζουμε, γιατί όπως ήρθε, έτσι θα φύγει στις επόμενες εκλογές.

ΦΡΕΝΤΙ ΜΠΕΛΕΡΗΣ

(απόσπασμα από την ανάρτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)