Πυρκαγιά σε κάμπινγκ της νότιας Γαλλίας – Απομακρύνθηκαν 3.000 παραθεριστές (video)

Πυρκαγιές στη Γαλλία αναγκάζουν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους – Οι παραθεριστές μεταφέρθηκαν σε δημοτικό κτίριο

Δύο πυρκαγιές στη νότια Γαλλία ανάγκασαν αρκετές χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προτού τεθούν υπό έλεγχο, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα.

Περίπου 3.000 παραθεριστές απομακρύνθηκαν από κάμπινγκ σε δημοτικό κτίριο στην παράκτια πόλη Canet-en-Roussillon κοντά στο Περπινιάν, πριν απειληθούν από την πυρκαγιά που ενισχύθηκε από έντονους ανέμους, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες διάσωσης.

Massive forest fire engulf in Hérault of Occitania region, Southern #France 🇫🇷 (18.08.2024)
pic.twitter.com/hIH2GO82MK https://t.co/c0JvGEuULM

— A Deniz Engelhardt (@DenizEngelhardt) August 19, 2024

Η πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ένα τροχόσπιτο και προκάλεσε μερικές ζημιές σε άλλα πέντε, τέθηκε υπό έλεγχο, ανέφεραν.

Κατασβέστηκε επίσης άλλη πυρκαγιά η οποία ανάγκασε δεκάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην παραλιακή πόλη Φροντινιάν, κοντά στo Μονπελιέ.

«Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο εδώ και δυόμισι ώρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγο μετά την ανατολή του ήλιου ο εκπρόσωπος των περιφερειακών πυροσβεστικών δυνάμεων, Ζερόμ Μποναφού.

📌Forest fire in Hérault in the Occitania region of southern France 🇫🇷 🔥🔥🔥 #breaking pic.twitter.com/1ZCCk1FVt1

— KASİDE (@zakkumec) August 19, 2024

«Εξακολουθούμε να την αντιμετωπίζουμε, διότι υπάρχουν πολλά σημεία όπου ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι μεγάλος», πρόσθεσε.

Από τους 600 πυροσβέστες που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά την Κυριακή, οι μισοί αναμένεται να συνεχίσουν να εργάζονται στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πρόσθεσε.

Η πυρκαγιά, η οποία έχει καταστρέψει τουλάχιστον 740 στρέμματα γης, εκδηλώθηκε κοντά στον αυτοκινητόδρομο Α9 από το Μονπελιέ προς τα ισπανικά σύνορα.

Οι πυροσβέστες άδειασαν τις πισίνες ιδιόκτητων σπιτιών για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά, δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου του δημάρχου.

Πηγή: ΚΥΠΕ