συνήγορος 13 8 24

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν. Ασχοληθήκατε με τη λάμψη που αναμφίβολα έχει η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη

εκτεταμένα. Και πολύ καλά κάνατε. Αλλωστε, η παρουσία των ελλήνων αθλητών στο Παρίσι ήταν άκρως ικανοποιητική για τη χώρα. Ωστόσο, δυστυχώς υπάρχει κι η σκοτεινή πλευρά, μια αθλήτρια της ελληνικής αποστολής βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ. Δεν θα έπρεπε να δώσετε μεγαλύτερη σημασία σε αυτή την είδηση; Τη γράψατε αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Το ντόπινγκ αμαυρώνει τον ελληνικό αθλητισμό από τη χρυσή Ολυμπιάδα του 2004. Κάποια στιγμή δεν πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά για αυτό;» έγραψε στον Συνήγορο του Αναγνώστη ο Λ.Κ.

Το κρούσµα ντόπινγκ στην ελληνική αποστολή καλύφθηκε από «ΤΑ ΝΕΑ». Οπως και κάθε µεγάλη και θετική στιγµή για τον ελληνικό αθλητισµό στους φετινούς Ολυµπιακούς Αγώνες. οµως, ο αναγνώστης της εφηµερίδας έχει δίκιο. Δεν δόθηκε η ίδια βαρύτητα. Δεν αφιερώθηκε, δηλαδή, ο ίδιος χώρος. Και δεν αναδείχθηκαν όλες οι παράµετροι. Οφείλουµε να παραδεχτούµε πως το θέµα του ντόπινγκ γενικά είναι υπαρκτό τα τελευταία πολλά χρόνια – και παραλίγο να αµαυρώσει µεγάλες στιγµές για την Ελλάδα, όπως εκείνη που ζήσαµε πριν από 20 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, η εις βάθος διερεύνησή του δεν είχε µέχρι τώρα συγκαταλεχθεί ανάµεσα στις προτεραιότητες της εφηµερίδας. Ισως έχει φτάσει η ώρα αυτό να αλλάξει, εφόσον εκδηλώνεται ενδιαφέρον από το αναγνωστικό µας κοινό.