Eδειξε χαρακτήρα και περιμένει

Η ποιότητα της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά στη νίκη επί της Αυστραλίας (77-71) και πλέον περιμένει νίκη της Σερβίας απόψε (22.00 – ΕΡΤ) με τουλάχιστον 3 πόντους επί του Νότιου Σουδάν για να ταξιδέψει από τη Λιλ στο Παρίσι για τα προημιτελικά. «Και πάλι ακόμα και στους επικριτές πολλών παιδιών αυτής της ομάδας δόθηκαν απαντήσεις. Η Ελλάδα είναι για να ενώνει κι όχι για να διχάζει. Ο αθλητισμός είναι για να ενώνει τους Ελληνες κι όχι για να μας διχάζει στο αν είναι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Αρης ή αν είναι ΠΑΟΚ» τόνισε ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου δείχνοντας την πίεση που υπήρχε στην ομάδα για το αποτέλεσμα.

Με κορυφαίο τον Γουόκαπ (18π., 3/7δ., 4/7τρ., 3ρ., 3ασ.) που ήταν τρομερός και στην άμυνα πάνω στα γκαρντ των Αυστραλών, τον Αντετοκούνμπο (20π., 7/9δ., 1/2τρ., 3/7β., 7ρ., 6ασ., 2κλ.) στα συνήθη υψηλά επίπεδα και (πάλι) καλό τον Τολιόπουλο, αλλά και τον Μήτογλου, η Ελλάδα έκανε περίπατο (55-36 στις αρχές του β’ μέρους) αν και στο τέλος έχασε την ευκαιρία να σφραγίσει από χθες την πρόκριση.

Να πούμε ότι η Σερβία προκρίνεται σίγουρα ως 3η και με ήττα και μάλιστα ακόμα και με διαφορά, όμως οι τρίτες ομάδες έχουν μεγάλες πιθανότητες να παίξουν με μια πρώτη οπότε έχουν και κίνητρο. Εάν με το καλό ευοδωθεί το σενάριο του +3 (τουλάχιστον) στο Σερβία – Νότιο Σουδάν, 45 λεπτά μετά το τέλος αυτού του αγώνα θα γίνει η ιδιότυπη κλήρωση για τα προημιτελικά. Οι 8 ομάδες θα χωριστούν σε 4 γκρουπ δυναμικότητας ανάλογα με το ρεκόρ τους και την επίθεσή τους στους ομίλους. Οι ομάδες του πρώτου γκρουπ θα διασταυρωθούν με το τέταρτο, ενώ του δεύτερου με το τρίτο γκρουπ. Δεν γίνεται να παίξουν μεταξύ τους ομάδες από τον ίδιο όμιλο, όπως δεν γίνεται να παίξουν μεταξύ τους πρώτες των ομίλων ή οι τρίτες των ομίλων.

* Στο μεταξύ στην τελετή λήξης οι διοργανωτές ετοιμάζουν έκπληξη παρουσία του Τομ Κρουζ σε στυλ επικίνδυνων αποστολών ενόψει και Λος Αντζελες.

Γιάννης Λαμπίρης