Έφτασε η Φθινοπωρινή Ισημερία – Τι είναι και τι να περιμένουμε

Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 στις 15:43 ακριβώς μπαίνουμε συλλογικά στην φθινοπωρινή ισημερία. Με τη φθινοπωρινή ισημερία ουσιαστικά αρχίζει επίσημα έναρξη του Φθινοπώρου στο βόρειο ημισφαίριο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Τί είναι η φθινοπωρινή ισημερία

Με την φθινοπωρινή ισημερία η μέρα και η νύχτα έχουν σχεδόν ίση διάρκεια, αλλά από αυτό το σημείο και μετά, η νύχτα αρχίζει να μεγαλώνει και η μέρα να μικραίνει, φτάνοντας στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο τον Δεκέμβριο. Στη χώρα μας, η ημέρα και η νύχτα δεν είναι ακριβώς ίσες κατά τη διάρκεια της ισημερίας, όπως συμβαίνει στον Ισημερινό. Η «ίση μέρα-ίση νύχτα» συμβαίνει λίγες ημέρες πριν ή μετά την ισημερία, καθώς παίζει ρόλο η γεωγραφική τοποθεσία.

Να σημειωθεί ότι η φθινοπωρινή και η εαρινή ισημερία καθορίζουν την έναρξη των δύο μεταβατικών εποχών, του Φθινοπώρου και της Άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο, στο νότιο οι εποχές είναι αντίθετες. Από τα αρχαία χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς, που τους απέδιδαν μυθικές σημασίες.

Τα άστρα

Ο Ήλιος περνά φέτος στον Ζυγό στις 22/09/2024 τo απόγευμα στις 15:43, σημαίνοντας τη φετινή φθινοπωρινή ισημερία.  Επίσης, η φθινοπωρινή ισημερία σηματοδοτεί την έναρξη των γενεθλίων του Ζυγού. Ο Ήλιος δεν μπαίνει κάθε χρόνο την ίδια χρονική στιγμή σε κάθε ζώδιο. Έτσι, κάποιες χρονιές μπαίνει στις 23/09 και άλλες στις 22/09.

Τί μέλλει γενέσθαι

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της ισορροπίας και της αρμονίας. Ένας Ζυγός αποζητά πάντα την δικαιοσύνη κι έτσι προσπαθεί να κρατά ίσες αποστάσεις από τις διάφορες απόψεις λαμβάνει κάθε μέρα. Αυτός, μπορεί να κατηγορείται για το γεγονός πως προσπαθεί να έχει καλές σχέσεις με όλους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι άδικος. Επιπλέον οι Ζυγοί διαπνέονται από μια εκλεπτυσμένοι γοητεία. Ένας Ζυγός, χωρίς να προσπαθήσει πολύ, φαίνεται πάντα προσεγμένος και γοητευτικός. Επιπλέον, τους Ζυγούς τους χαρακτηρίζει μια έμφυτη ευγένεια, κι έτσι εύκολα κανείς συγχωρεί και προσπερνά  αρνητικά χαρακτηριστικά τους όπως η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητα.

Ας δούμε τώρα πώς θα επηρεάσει η φθινοπωρινή ισημερία τον ζωδιακό κύκλο την περίοδο από 22/09/2022 μέχρι 22/10/2024, συνοπτικά:

Κριός: Το κέντρο βάρους σας θα βρίσκεται στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, στο γάμο και στις συνεργασίες.

Ταύρος: Εστιάζετε σε πρακτικές λεπτομέρειες της καθημερινότητας σας, σε θέματα δουλειάς και υγείας.

Δίδυμοι: Θα σας εμφανιστούν ευκαιρίες διασκέδασης, επαφών, αλλά με κάποιο τρόπο θα ξυπνήσει και η ερωτική σας ζωή, ενώ θα σας απασχολήσει το θέμα των παιδιών.

Καρκίνος: Την προσοχή σας έχουν προσωπικά θέματα που αφορούν την οικογένεια και το σπίτι σας.

Λέων: Αυξάνονται ξαφνικά οι ρυθμοί της καθημερινότητας σας και οι επαφές με φίλους, συγγενείς, συνεργάτες.

Παρθένος: Όλη σας η προσοχή είναι στραμμένη στο μισθό ή τα κέρδη σας.

Ζυγός: Είστε γεμάτοι ενέργεια, ακτινοβολείτε, ξαναβρίσκετε τις δυνάμεις σας και κάποια ψήγματα αισιοδοξίας.

Σκορπιός: Εστιάζετε σε θέματα υγείας και εργασίας κατά κύριο λόγο.

Τοξότης: Όλη την προσοχή σας έχουν οι πιο κοντινοί σας άνθρωποι , ενώ θέτετε και νέους στόχους.

Αιγόκερως: Το μόνο που σκέφτεστε είναι η καριέρα σας.

Υδροχόος: Ανοίγετε τους ορίζοντές σας είτε με ένα ταξίδι, είτε μέσω ενός νέου επαγγελματικού στόχου.

Ιχθύες: Ασχολείστε πολύ με την εσωτερική σας γαλήνη, αλλά και με τα οικονομικά τα δικά σας ή του συντρόφου σας.