Αγγιξαν το τέλειο

Εξαιρετικές εμφανίσεις από τις ομάδες μας στα προκριματικά του Eurocup πόλο των ανδρών με τις 4/5 ομάδες μας να τα καταφέρνουν και να παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης για τη φάση των ομίλων. Βουλιαγμένη, Απόλλων, Πανιώνιος και Παναθηναϊκός θα είναι οι εκπρόσωποί μας στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση ενώ ο Ολυμπιακός θα μας εκπροσωπήσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Βουλιαγμένη με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο (9-2 το επιμέρους σκορ) επιβλήθηκε της ιταλικής Τζένοβα Κουίντο με 15-8, στον τελευταίο της αγώνα και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους, ως 2η πίσω από την Μπαρτσελόνα στον 3ο προκριματικό όμιλο, που φιλοξενήθηκε στη Βαρκελώνη. Η ομάδα του Βλάντο Βουγιασίνοβιτς, που παρατάχθηκε με εννέα παίκτες ηλικίας έως 20 ετών και χωρίς ένα από τα βασικά του στελέχη, τον τραυματία Αριστείδη Χαλυβόπουλο, βρέθηκε να χάνει 3-0 μετά τα πρώτα πέντε λεπτά, αλλά ισοφάρισε μέχρι το ημίχρονο (6-6) και ξέσπασε στο δεύτερο. Είχε χάσει δύσκολα 13-11 στο τέλος από την Μπαρτσελόνα ενώ είχε νικήσει και 12-10 τη Σιμπένικ.

Ανετη πρόκριση και για τον Απόλλωνα που με… περίπατο κόντρα στην ισπανική Σαντ Αντρέου (15-5) πέρασε ως δεύτερος (3 νίκες – 1 ήττα) πίσω από τη γηπεδούχο Μλάντοστ (από την οποία έχασε 13-6) στον 4ο όμιλο του Ζάγκρεμπ. Το συγκρότημα του Πέταρ Ραντάνοβιτς είχε επικρατήσει επίσης της Κότορ με 19-6 και της ΕΝΚΑ με 17-7.

Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και πήρε άνετα τη 2η προνομιούχο θέση πίσω από την ουγγρική Ζολνόκι (από την οποία ηττήθηκε δύσκολα με 13-12) στον όμιλο που φιλοξένησε στη Νέα Σμύρνη. Η ομάδα του Κώστα Δήμου στο κρίσιμο χθεσινό παιχνίδι με όπλο την άμυνα και πρώτο σκόρερ τον Ιάπωνα Σουζούκι (με 3 γκολ) σφράγισε την πρόκριση με τη νίκη επί της γερμανικής Σπαντάου με 14-8, ενώ είχε νικήσει με 16-9 και την ισπανική Τενερίφη.

Εξαιρετικός ο Παναθηναϊκός του Δημήτρη Μάζη με 3 νίκες και μόλις 1 ήττα (δύσκολα από τη Γιουγκ με 17-15) πήρε άνετα τη 2η θέση στον 6ο προκριματικό όμιλο που φιλοξενήθηκε στην Εζ Αν Προβάνς στη Γαλλία. Η ελληνική ομάδα είχε σφραγίσει την ιστορική πρόκριση το απόγευμα του Σαββάτου κερδίζοντας τη γηπεδούχο Πεΐ Ντ’ Εξ Νατασιόν με 13-9, ενώ είχε επιβληθεί επίσης της γερμανικής Λούντβισμπουργκ με 18-4 και της ολλανδικής Ακερ με 11-4.

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε και αποχαιρέτησε την Ευρώπη παρά την άνετη νίκη του στο φινάλε επί της γηπεδούχου Τρίγκλαβ Κραν με 27-7. Εμεινε 3ος στον 7ο προκριματικό όμιλο της Σλοβενίας πίσω από την ιταλική Ορτίτζια (από την οποία έχασε 15-13) και τη γερμανική Ντούισμπουργκ (από την οποία ηττήθηκε με 12-10).