Αθηναϊκή Ταράτσα: Το νέο bar – εστιατόριο στο Regal Hotel της οδού Μητροπόλεως

Η «Αθηναϊκή Ταράτσα» έκανε το ντεμπούτο της προ ημερών στον τελευταίο όροφο του Regal Hotel, που άνοιξε πριν από λίγους μήνες στην οδό Μητροπόλεως 60, απέναντι από τη Μητρόπολη της Αθήνας και δίπλα στα ξενοδοχεία Zillers (Μητροπόλεως 54) και The Dolli της Grecotel (Μητροπόλεως 49).

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά προς το rooftop και φτάνοντας στην «Αθηναϊκή Ταράτσα» αντικρίζεις τη μοναδική θέα της πόλης.

Η Αθήνα ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας δημιουργώντας μια comfort ατμόσφαιρα που αρέσει πολύ.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες του 4άστερου Regal Hotel εδώ

Προχωρώντας στο starlit bar & resto terrace, όπως συστήνεται, αριστερά στέκεται η ανοιχτή κουζίνα και λίγο πιο πέρα το μπαρ με τον υπέροχο καθρέπτη, που καδράρει την Ακρόπολη.

Κρεμασμένα φωτάκια, μεταλλικά τραπέζια, ιδανικός φωτισμός –τόσος όσος χρειάζεται για το φαγητό και να μην χάνεται η θέα, μια ιδέα από μάρμαρο και ξύλο.

Ένα σκηνικό που θα λέγαμε ότι ενσαρκώνει την Αθήνα, ποικιλόμορφη και όμορφη μέσα από τις συνθέσεις και αντιθέσεις.

 

 

Πίσω από την «Αθηναϊκή Ταράτσα» βρίσκονται ο Γιώργος Μελισσάρης με τους Αλέξανδρο Τσελεπή και Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο, του πολυσυζητημένου The Bar in Front of the Bar, που φιγουράρει στη λίστα των The World’s 50 Best Bars.

Την κουζίνα διευθύνει ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης, ενώνοντας την ελληνική με την λεβαντίνικη κουζίνα. Open kitchen με φωτιές, ξυλόφουρνο και ρομπάτα.

Η ανοικτή κουζίνα, άλλωστε, βγάζει μια οικειότητα, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορείτε να γυρίσετε και να παρακολουθήσετε το φαγητό να ετοιμάζεται, ανυπομονώντας να καταλήξει στο πιάτο σας.

Το μενού, λοιπόν με βάση την ελληνική κουζίνα και έντονα ανατολίτικα στοιχεία, διαθέτει 22 πιάτα με γνωστές γεύσεις, αλλά σε μια πρωτότυπη εκδοχή.

Τα φασολάκια αποτελούν το πιάτο που συζητιέται και μένει αξέχαστο σε όσους το δοκιμάσουν.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα φασολάκια περνούν από τη ρομπάτα με αποτέλεσμα να έχουν ένα καπνιστό άρωμα. Σερβίρονται με πετιμέζι ροδιού, καπνιστό ξυνοτύρι και ξηρούς καρπούς.

Ο παστουρμάς παλαμίδας, από την άλλη, σερβίρεται με σαλάτα φατούς, ενώ το ζουμερό κεμπάπ από πρόβατο και μοσχάρι με φρέσκια πίτα αργής ωρίμανσης. Νόστιμος και σπιτικός ο κοκκινιστός κόκορας με το χυλοπιτάκι.

Τα γλυκά, σίγουρα, ιδιαίτερα και λαχταριστά. Το κιουνεφέ με μαστίχα και παγωτό μοσχοβολά, ενώ οι τρούφες σοκολάτας με το ιδιαίτερο παγωτό σερβίρονται με αραβικό καφέ με μαχλέπι. Η ιδέα σερβιρίσματος του τελευταίου γλυκού θα σας ενθουσιάσει.

Στην «Αθηναϊκή Ταράτσα» δεν γίνεται να μην δοκιμάσετε τα κοκτέιλ.

Εδώ το μπαρ είναι σοβαρό και επιβεβαιώνεται από τη λίστα κρασιού, από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, αλλά και από τα κοκτέιλ που ταιριάζουν άψογα με το φαγητό. Επιλέξτε το Tabbouleh και το Fattoush για να ταιριάξετε με το vibe.

Η «Αθηναϊκή Ταράτσα» θα λειτουργεί όλο το χρόνο με νόστιμες ιδέες και συγκλονιστική θέα.

 

Αθηναϊκή Ταράτσα / Regal Hotel

Μητροπόλεως 60, Αθήνα 

 

Πηγή: www.bovary.gr

The post Αθηναϊκή Ταράτσα: Το νέο bar – εστιατόριο στο Regal Hotel της οδού Μητροπόλεως appeared first on etravelnews.gr.