Αποφάσισαν τον οδικό χάρτη στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου, εκλογές 24 Νοεμβρίου

Υπερψηφίστηκε το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο και τις εσωκομματικές κάλπες, όπως τις εισηγήθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συνολικά 112 ψήφους έλαβε η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας, 62 η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσε η Θεοδώρα Τζάκρη, 9 η πρόταση του Παύλου Πολάκη ενώ υπήρξαν και 2 λευκά.

Με βάση το αποτέλεσμα, οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα πραγματοποιηθούν στις 24 Νοεμβρίου και οι δεύτερες εκλογές, αν αυτές χρειαστούν, στις 1 Δεκεμβρίου. Το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιηθεί από 1 ώς της 3 Νοεμβρίου.

Ακόμη, δεν πέρασε η πρόταση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκου Παππά για καταστατικό συνέδριο.

Πέρασε η τρίτη πρόταση, που κατατέθηκε από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, που αφορά στις προϋποθέσεις που επανέφεραν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για σεβασμό των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων όπως της προηγούμενης ΚΕ που καθαίρεσε τον Στέφανο Κασσελάκη. Μάλιστα, η συγκεκριμένη τροπολογία πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία και δεν ζητήθηκε καταμέτρηση.

Ουσιαστικά εγκρίθηκε η καταδίκη των αναφορών περί «πραξικοπήματος της κουκούλας» και «εκτροπής» αλλά και η αποδοχή από τους υποψήφιους. «Στο πλαίσιο αυτό, συμπεριφορές που προσβάλουν την προσωπικότητα στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως αναφορές σε «κουκουλοφόρους», «πραξικοπηματίες», «εκτροπές», όπως και κάθε άλλη μορφή στοχοποίησης, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά», προστέθηκε χαρακτηριστικά.