Βαρύ το κόστος για τους Πολίτες

Ο τραυματισμός του Ρόδρι θα κοστίσει στη Μάντσεστερ Σίτι 11 βαθμούς στην Πρέμιερ Λιγκ, που πιθανότατα θα της στερήσει τον τίτλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Opta, από το ντεμπούτο του Ρόδρι στη Σίτι το καλοκαίρι του 2019, οι Πολίτες έχουν ηττηθεί μόλις στο 11% των αγώνων τους. Κατά την απουσία του το ποσοστό ανεβαίνει στο 33,3%. Χάνουν δηλαδή ένα στα τρία παιχνίδια, ενώ ο μέσος όρος συγκομιδής βαθμών πέφτει από το 2,37 στο 1,90.

Βάσει αυτών των στοιχείων η Τεχνητή Νοημοσύνη εκτιμά ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα συγκεντρώσει φέτος 80 βαθμούς, έντεκα λιγότερους σε σχέση με πέρυσι που κατέκτησε τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της.

Πέρυσι η Σίτι ηττήθηκε σε τρία παιχνίδια στο πρώτο μισό της σεζόν χωρίς τον Ρόδρι – από Γουλβς, Αρσεναλ, Αστον Βίλα – αλλά κανένα μετά την επιστροφή του από τραυματισμό.

Από την ημέρα που πάτησε Αγγλία, ο Ρόδρι έχει ολοκληρώσει τις περισσότερες πάσες στην αντίπαλη περιοχή, ενώ μόνο ο Ντέκλαν Ράις ήταν ανώτερός του στην ανάκτηση της κατοχής μπάλας.

Ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Ρόδρι είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα. «Είναι ο καλύτερος αμυντικός μέσος στον κόσμο, είναι δυνητικά νικητής της Χρυσής Μπάλας… πρέπει να διαχειριστούμε τον τραυματισμό του», έλεγε ο Καταλανός μετά το ντέρμπι με την Αρσεναλ, κατά τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκε ο Ρόδρι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ