Βραβεύεται στο Βατικανό με Βραβείο Ιατρικής Γενετικής Vexillum Sciacca 2024 ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Στυλιανός Αντωναράκης

Tο Ίδρυμα “VEXILLUM” & Τα Διεθνή Βραβεία VEXILLUM SCIACCA” έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Τελετή Βραβεύσεων Διεθνών Προσωπικοτήτων που θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, στις 17:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana στην πόλη του Βατικανό – οδός Urbano VIII, 16 – Ρώμη.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί υπό την παρουσία του Εξοχότατου Καρδιναλίου Raymond Leo Burke Επίτιμου Προέδρου του Ιδρύματος “Vexillum”, καθώς και εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών

Το Βραβείο Πολιτισμού “San José Sanchez Del Rio Martire” θα απονεμηθεί στον Εξοχότατο Καρδινάλιο Dominik Duka (Τσεχία)

Το Βραβείο Ιατρικής Γενετικής θα απονεμηθεί στον Καθηγητή Γενετικής Ιατρικής, Στυλιανό Αντωναράκη (Ελλάδα – Ελβετία)

Το Απόλυτο Βραβείο 2024 στην Sabrina Gonzalez Pasterski (Θεωρητική Φυσική Επιστήμη) (ΗΠΑ – Κούβα)

Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Savino Zaba

Λίγα λόγια για το Βραβείο Ιατρικής Γενετικής του Στυλιανού Αντωναράκη

Ο Στυλιανός Αντωναράκης και το ερευνητικό του εργαστήριο ανακάλυψαν την αιτιολογία πολλών κληρονομικών ασθενειών όπως η Μεσογειακή αναιμία, η αιμορροφιλία, και πάνω από 40 άλλες ασθένειες. Ήταν υπεύθυνος για το διάβασμα και του χρωμοσώματος 21 του γονιδιώματος του ανθρώπου τόσο στην αρχική του φάση όσο και καθ όλη τη διάρκεια του μεγάλου αυτού βιολογικού προγράμματος. Ανακάλυψε σχεδόν όλα τα γονίδια του χρωμοσώματος 21 και μελέτησε εκτενώς την ποικιλομορφία του γονιδιώματος που προδιαθέτει στις ανθρώπινες αρρώστιες.

Μελέτησε εκτενώς την τρισωμία 21, και ανακάλυψε την προέλευση του τρίτου χρωμοσώματος στην παθολογική αυτή κατάσταση. Δημιούργησε την παγκόσμια ημέρα του συνδρόμου Down που συμβάλλει στην ενσωμάτωση των συνανθρώπων μας με την κατάσταση αυτή στην κοινωνία και προωθεί την έρευνα. Σαν πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού του γονιδιώματος του ανθρώπου συνέβαλε στην γονιδιακή ισότητα των ανθρώπων όλων των κρατών της γης.