Γαλλική αντεπίθεση στην πρεμιέρα

Το γαλλικό ποδόσφαιρο στα καλύτερά του. Η Μονακό στην επιστροφή της έπειτα από πέντε χρόνια στην κορυφαία διοργάνωση, υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα στην πρώτη φετινή της ήττα (2-1), ενώ η Μπρεστ στην παρθενική της συμμετοχή στην Ευρώπη επικράτησε της Στουρμ Γκρατς με το ίδιο σκορ.

Οι Μονεγάσκοι εκμεταλλεύτηκαν την ιστορική αποβολή του Ερικ Γκαρθία (9,32”, η πιο γρήγορη της Μπάρτσα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια) και άνοιξαν το σκορ πέντε λεπτά αργότερα με τον Ακλιουσέ. Ο Γιαμάλ ισοφάρισε στο 28′ με το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση. Το καθοριστικό χτύπημα οι Καταλανοί το δέχτηκαν στο 72′ από τον Ιλενικένα που έγινε ταυτόχρονα ο νεότερος σκόρερ της Μονακό στη διοργάνωση (18 ετών και 63 ημερών).

Ευτυχισμένες μέρες για τη μικρή Μπρεστ χάρη στα γκολ των Μανιέτι και Σιμά.

Με γκολ του Χιμένες στο 90′ η Ατλέτικο Μαδρίτης λύγισε τη μαχητική Λειψία (2-1) η οποία είχε ανοίξει το σκορ στο 4′ με τον Σέσκο. Οι Ροχιμπλάνκος ισοφάρισαν με τρομερό γκολ του Γκριεζμάν.

Χωρίς γκολ τελείωσε το ματς Αταλάντα – Αρσεναλ. Ο Ράγια έκανε διπλή απόκρουση στο πέναλτι του Ρετεγκί και στο ριμπάουντ του ίδιου παίκτη.

Καταιγιστική Λεβερκούζεν, ιστορικός Βιρτς. Οι Ασπιρίνες συνέτριψαν με 4-0 τη Φέγενορντ στο Ρότερνταμ σημειώνοντας και τα τέσσερα γκολ στο πρώτο 45λεπτο.

Τουρκική σφραγίδα είχε η νίκη της Μπενφίκα επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι (2-1). Τα γκολ των Αετών πέτυχαν οι Ακτούρκογλου και Κοκτσού. Ο Παυλίδης έπαιξε 88 λεπτά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ